Ексклузивно: В Англия искат правителството да се намеси срещу расизма, Рюдигер потърпевш (ВИДЕО)


Ексклузивно: В Англия искат правителството да се намеси срещу расизма, Рюдигер потърпевш (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

1597 0

Проблемът с расизма в Англия става все по-сериозен. Дербито между Тотнъм и Челси (спечелено от "сините с 2:0) бе помрачено от нов скандал на расова основа, а в жертва се превърна бранителят Антонио Рюдигер. Асоциацията на професионалните футболисти в Англия дори поиска намеса от правителството.

"Отвратени и разтревожени сме - отново мач от Висшата лига е опетнен от обиди от публиката. Заставаме зад всеки играч, който среща дискриминацията. Ще продължим да се борим срещу това. Всички правителствени органи и засегнатите футболни страни трябва да работят заедно и да се изправят срещу расизма, да го изкоренят от нашите стадиона в нашата страна" - споделя асоциацията.

"Всяка форма на расизъм е напълно неприемлива и няма да бъде толерирана на нашия стадион. Приемаме такива действия изключително сериозно и ще вземем всички възможни мерки срещу тях, дори и забрани за посещение" - заявиха от Тотнъм.

Капитанът на Челси Сезар Аспиликуета също заяви, че тези прояви трябва да бъдат изкоренени. Бившият английски национал Гари Невил смята, че играчите трябва да напускат терена при такива прояви. А потърпевшият Антонио Рюдигер запита в личния си профил в Twitter: "Кога тази глупост ще приключи?".

Припомняме, че главният съдия Антъни Тейлър спря играта през второто полувреме на двубоя между Тотнъм и Челси, след като германският защитник на „сините“ Рюдигер се оплака, че е чул маймунски звуци. Малко след спирането дикторът на стадиона предупреди, че расисткото поведение е недопустимо и пречи на играта. Последваха нови две предупреждения. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички