Рюдигер: Срам е, че има расизъм през 2019 година


Рюдигер: Срам е, че има расизъм през 2019 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1169 0

Футболистът на Челси Антонио Рюдигер се изказа остро за проявения расизъм към него от страна на феновете на Тотнъм, които отправиха обидни епитети на расова основа при дербито между "шпорите" и "сините".

"Изключително тъжно е да виждаме отново расизъм по футболните терени и мисля, че трябва да обърнем повече внимание в обществото на това явление. Ако не го сторим, ще бъде забравено за няколко дни, както винаги. Не искам да посочвам целия клуб на Тотнъм като виновен в ситуацията, а само няколко идиоти, които проявиха расизъм", заяви той след двубоя. 

"Истински срам е, че има расизъм през 2019 година. Получих много съобщения в подкрепа и от фенове на Тотнъм в последните часове, за което съм много благодарен. Наистина се надявам виновниците да си понесат отговорността и да бъдат наказани", допълни още той.

Припомняме, че главният съдия Антъни Тейлър спря играта през второто полувреме на двубоя между Тотнъм и Челси, след като германският защитник на „сините“ Рюдигер се оплака, че е чул маймунски звуци. Малко след спирането дикторът на стадиона предупреди, че расисткото поведение е недопустимо и пречи на играта. Последваха нови две предупреждения. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички