Конте вкара Челси в историята с 12 поредни победи!


Конте вкара Челси в историята с 12 поредни победи!
Снимка: Getty Images/Guliver

1030 0

Челси на Антонио Конте спечели 12 поредна победа в английската Висша лига след 3:0 над Борнемут и влезе в историята на най-популярното първенство в света, защото е първият отбор с такова невероятно постижение.

Досега Манчестър Юнайтед и Ливърпул можеха да се похвалят в исторически план с 11 поредни успеха в рамките на един сезон, но тези техни серии вече са засенчени от невероятните възпитаници на Конте.

При победата с 3:0 над Борнемут на "Боксинг дей" двама играчи на Челси поставиха свои лични рекорди. Сеск Фабрегас асистира за великолепния първи гол на Педро Родригес и това бе неговия 98-ми голов пас във Висшата лига, като само Уейн Рууни (101), Франк Лампард (102) и Райън Гигс (162) имат повече. Съвсем нормално е да се предполага, че испанецът има възможност още този сезон да се изкачи на второ място в историята по този показател.

Еден Азар пък реализира 50-ия си гол за Челси във Висшата лига и стана шестият играч на "сините" с толкова много попадения след легендите на клуба Лампард, Дидие Дрогба, Джими Флойд Хаселбанк, Джанфранко Дзола и Ейдур Гудьонсен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички