Кога затваря трансферният прозорец в Англия?


Кога затваря трансферният прозорец в Англия?
Снимка: принтскрийн

4663 0

Летният трансферен прозорец в Англия през тази година е доста по-различен от обикновено. Причина за това е фактът, че крайният срок, в който отборите могат да закупуват играчи, беше променен. Досега тъй нареченият "Deadline day", който се превърна в традиция на Острова, приключваше на 31-и август в 23:00 часа английско време.

От този сезон обаче Футболната асоциация в страната взе решение да прекрати трансферите ден преди откриването на сезона. Това означава, че последният ден, в който клубовете могат да купуват играчи, е 9-и август (четвъртък). Освен това прозорецът ще приключи и по-рано - не както досега в 23:00, а в 17:00 часа.

Това означава, че отборите имат по-малко от 48 часа да финализират сделките, които подготвят. Идеята на промяната е свързана с желанието на отборите да не се извършват трансфери, когато сезонът вече е започнал. Все пак клубовете ще могат да взимат допълнително играчи до 31-и август, но те могат да преминат в новия си отбор само под наем.

Отборите от другите първенства обаче могат да купуват играчи от английски тимове, докато не приключи трансферният прозорец в съответната държава. В Италия той приключва на 17-и август, а в Испания, Германия и Франция - на 31-и август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички