Гуардиола за бъдещето на Агуеро: Нищо не се знае


Гуардиола за бъдещето на Агуеро: Нищо не се знае
Снимка: Guliver/GettyImages

1122 0

Спекулациите относно бъдещето на нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро продължават. мениджърът на тима Хосеп Гуардиола сподели, че дори той не е сигурен дали аржентинският стрелец ще остане на "Етихад" през следващия сезон въпреки 18-те си попадения през кампанията до момента.

Въпросите към мениджъра на тима "заваляха" отново през последните дни, след като в последните няколко мача на тима Агуеро прекарва по-голямата част от мачовете на тима си на пейката, от където гледа изявите на новото попълнение на гражданите Габриел Жесус.

"Все още не знам какво ще се случи с Агуеро през лятото. Знаете колко е трудно да намериш топ стрелец като него. Бих искал той да остане, но за сега нямам яснота по този въпрос", коментира Гуардиола пред Sky Sports преди днешната среща с Борнемут.

В момента аржентинският нападател има договор с клуба до 2020 година, като от идването си в Манчестър през 2011 той отбеляза 154 гола за "гражданите".

"Определено искам Серхио да остане, той знае какво е моето отношение и това на клуба към него. Причината да не разчитам на него в последните два мача е заради блестящата игра на Лирой Сане, Рахийм Стърлинг и Габриел Жесус. Той остава основен играч за нас и съм сигурен, че може да помогне на тима да изпълни целите си", продължи с коментара бившият наставник на Барселона и Байерн (Мюнхен).

Мениджърът на Манчестър Сити разкри и защо не ползва услугите на капитана Венсан Компани, който вече е напълно здрав и готов да се завърне на терена.

"Причината да оставя Компани на пейката в мача със Суонси беше, защото знаехме, че Йоренте ще създава проблеми и ни трябваше двойка централни бранители, които имат сработка. Знам какви са качествата на Компани и съм щастлив, че се възстанови. До края на сезона има много мачове и бъдете сигурни, че ще го използвам в някои важни мачове", завърши коментара си испанският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички