Гуардиола ликува: Отново сме в играта!


Гуардиола ликува: Отново сме в играта!
Снимка: Getty Images/Guliver

1127 0

Хосеп Гуардиола очаквано бе много доволен от трудната победа с 2:1 над Ливърпул на "Етихад" в мач от 21-ия кръг на Висшата лига, която остави Манчестър Сити в борбата за титлата. Испанецът специално похвали Бернардо Силва и Аймерик Лапорт за усилията им, но и отчете, че евентуална загуба за неговия отбор би означавало сигурна титла за "червените" от Мърсисайд.

"При загуба днес почти сигурно губехме титлата. Десет точки при голова разлика от +11 би било много трудно, ако трябва да съм честен. Но ние победихме и сме само на четири зад тях вече. Те са достатъчни, за да бъдем спокойни и тук е моментът да благодаря на тези невероятни играчи. В тази среща те показаха колко добри са всъщност срещу един страхотен отбор", отбеляза техният мениджър.

ГУАРДИОЛА ПРИЗНА: ИМА ДВА ОТБОРА, КОИТО СА ПО-ДОБРИ ОТ НАС

"Не съм виждал подобно цялостно представяне от много време насам. Бернардо скачаше във въздуха с Ван Дайк и го караше да се чувства некомфортно, беше прецизен, умен. Той игра невероятно", каза още Гуардиола.

"Уважавам играчите, които правят всичко за отбора. Дори да играят на позиция, която не им е присъща. Не забравяйте, че тези два сезона ние играем без типичен ляв бек - Делф е полузащитник, Зинченко е десетка, а в този двубой Лапорт, който е централен бранител. Това имам предвид, когато казвам, че съм много доволен от тези момчета", допълни специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички