Гуардиола: Не съм най-добрият треньор в света


Гуардиола: Не съм най-добрият треньор в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1394 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, смята, че може би някога е можело да бъде наричан най-добрия треньор в света, но в момента не заслужава тази титла. Каталунецът се наслаждава на страхотен успех в треньорската си кариера, като спечели редица отличия начело на Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Той има общо 8 шампионатни титли в Испания, Германия и Англия, като 2 пъти е печелил Шампионската лига с Барселона.

Гуардиола бе запитан дали счита себе си за най-добрия треньор в света от репортер на „Скай Спортс“. Бях най-добрият. Какво означава най-добрият треньор в света? Никога не съм чувствал, че съм най-добрият, никога през живота си. Когато спечелих 6 титли поред с Барселона или требъл с Манчестър Сити не съм чувствал, че съм най-добрият. Има редица невероятни мениджъри, те нямат тези играчи, те нямат този отбор. Аз съм добър наставник, но не съм най-добрият. Ако ми дадете да водя отбор, който не е като Манчестър Сити, няма да успея да печеля“ каза испанският специалист.

Все още не се знае колко дълго Пеп Гуардиола ще остане на „Етихад Стейдиъм“. Испанецът има договор до лятото на 2021-ва година, но не е ясно дали ще успее да го изпълни. А ето защо феновете на Манчестър Сити могат да се притесняват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички