Евертън няма победа на "Анфийлд" вече 19 години!


Евертън няма победа на "Анфийлд" вече 19 години!
Снимка: Getty Images/Guliver

1314 0

Малко са дербитата по света, които са по-ожесточени от Ливърпул - Евертън, а тази неделя двата тима от града на "Бийтълс" ще излязат още веднъж, за да определят кой ще ликува. През последните години обаче петкратният носител на Шампионска лига е абсолютен хегемон в това дерби. Всъщност "карамелите" са без победа срещу градския съперник от осем години във всички турнири, като Ливърпул спечели 8 от последните 17 срещи.

На "Анфийлд" ситуацията е още по-неприятна за Евертън. Последната им победа там е през далечната 1999 г., когато на 27 септември "карамелите" печелят с 1:0 с гол на Кевин Кембъл. В мача има и три червени картона - два за играчи на Ливърпул (един от тях е за Джерард) и един за Евертън.

ГУАРДИОЛА И НЕГОВИЯТ КОШМАР: НЕ МОГА ДА ЧЕТА КНИГИ ЗАРАДИ КЛОП И ЛИВЪРПУЛ

Ливърпул са все още непобедени във Висшата лига и са втори, на две точки от лидера Манчестър Сити. Евертън пък е шести към момента с 22 точки. Мърсисайдското дерби е в неделя 2 декември от 18:15 ч.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е заплашен от наказание в Шампионска лига. Вижте защо в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички