Челси пробвал да отмъкне Неймар преди Барса


Челси пробвал да отмъкне Неймар преди Барса
Снимка: Getty Images / Guliver

1342 0

Лидерът във Висшата лига Челси е бил заинтересуван от привличането на нападателя Неймар по времето, в което още защитаваше цветовете на Сантос. Тогава бразилецът е бил на 18 години. Това обяви бившият президент на бразилския клуб Луис Алваро де Оливейра, който отбеляза, че собственикът на английския клуб Роман Абрамович предлагал за играча 30 милиона евро. Сумата е с 5 милиона по-малко от това, което искаха като компенсация за Неймар от клуба тогава.

"Знам, че предложението на Абрамович включваше обучение на сестратата на Неймар, работа за членовете на семейството му, автомобил и по-високи доходи. Научихме, че представители на Челси са били инструктирани да отведат със себе си Неймар от летището след един мач в южната част на Бразилия. Ние изпратихме кола за играча, с която той се прибра вкъщи заедно с един от ръководителите на нашия клуб. Там подписахме с него нов договор", разкрива Оливейра, цитиран от каталунския вестник "Спорт".

Както е известно, Неймар премина на "Камп ноу" през 2013 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички