850 000 паунда за 90 минути или как Кристиано Роналдо отново препълни джоба си


850 000 паунда за 90 минути или как Кристиано Роналдо отново препълни джоба си
Снимка: Getty Images

9251 0

През вчерашния 16 април Манчестър Юнайтед постигна много важна домакинска победа срещу последния в класирането в английската Висша лига - Норич.

В герой за "червените дяволи" се превърна, за пореден път, Кристиано Роналдо, който отбеляза хеттрик във вратата на гостите и позволи на "Олд Трафорд" да продължи да се надява, че през сезон 2022/23 ще гледа мачове от турнира Шампионска лига. 

Със спечелените 3 точки тимът на Ралф Рангник се изкачи до петото място с актив от 54 точки, а Топ 4 не е далеч - Тотнъм е само на три пункта разстояние, след като вчера допусна грешка у дома си срещу Брайтън.

Оказва се обаче, че трите гола във вратата на Норич са донесли сумата от 850 000 паунда на CR7! 

Причината е, че португалецът има специална клауза в договора си с английския гранд, според която печели бонус в размер на 750 000 паунда, ако успее да отбележи поне 20 гола във всички турнири през кампанията. Е, с трите си попадения срещу "жълто-зелените", CR7 вече натрупа 21 от старта на кампанията и заслужи тази сума.

Нещо повече - в контракта му е записано, че ще получава по още 100 000 паунда за всеки гол, който отбележи, след като е преминал "кота 20". Иначе казано - до края на сезон 2021/22, всяко попадение на Кристиано ще му донася тази 6-цифрена сума. В момента той е и голмайстор №1 на Юнайтед и ако не бъде изместен, ще заработи още 1 000 000 паунда под формата на бонус!

Вижте още: Страх в Юнайтед? Ралф Рангник развя бялото знаме преди дербито с Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички