Брайтън шокира Тотнъм с късен гол, "шпорите" бяха крайно неубедителни


Брайтън шокира Тотнъм с късен гол, "шпорите" бяха крайно неубедителни
Снимка: Getty Images

1376 0

Тотнъм изненадващо загуби от Брайтън с 0:1 на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" и вместо да запише пета поредна победа - остана на четвърта позиция, но само с три точки пред Арсенал, който има два мача по-малко. Изненадващият успех на "чайките" им гарантира десетото място, но са с равни точки с деветия Лестър. Столичаните остават с 57 т. след 32 срещи, а за гостите това бе едва девета победа (40т.), след като в миналия кръг победиха и Арсенал в Лондон. 

Първото полувреме започна агресивно за "шпорите", като още преди да изтекат първите 60 секунди Хари Кейн успя да се измъкне и да отправи удар от 25 метра, който не затрудни Санчес.

В 22-а минута след разбъркване в наказателното поле на домакините топката попадна в Мвепу, който след стрелба от воле създаде първото положение за Брайтън в мача, но след рикошет гостите единствено получиха корнер. При корнера се получи ново разбъркване, което отведе кълбото в краката на Кукурея, а разочароващият му удар върна топката в наказателното поле, където Фелтман засече опасно, но Кейн отби в нов корнер.

Двата тима играха грубо през първите 45 минути и това доведе до общо 3 жълти картона - за Кулушевски и Бентанкур от домакините, и преди това за Мвепу, който беше на път да бъде изгонен, след като извърши две нарушения в последните пет минути. През първото полувреме статистиката отчете едва два точни удара и те бяха на сметката на гостите, които превърнаха играта във физически сблъсък, за който, може би, феновете на стадиона съжаляват. Домакините изненадващо допускаха непринудени грешки в своята половина, които не им дадоха възможността да създадат голям брой опасни положения. 

Втората част започна с очаквана смяна в лагера на гостите - Дани Уелбек замени грубия Мвепу.

В 57-а минута Хари Кейн бе фаулиран в центъра на терена, но главният съдия Крейг Поусън даде авантаж, след който Сон и Хьойберг напреднаха с двойно подаване, а първият завърши атаката с изстрел, отразен от Санчес.

Играта на "шпорите" по фланговете не се получаваше в днешната среща и това ги принуждаваше да търсят пробиви през центъра. Феновете на Тотнъм негодуваха от играта на "чайките", които явно се задоволяваха с евентуално реми, защото на моменти бавеха играта, която така или иначе бе често накъсвана заради множеството фалове. 

В играта на Брайтън също се наблюдаваше спад, в сравнение с мача срещу Арсенал през миналата седмица, от който няма и спомен за чудесната игра по фланговете.

15 минути преди края на редовното време, Хьойберг успя да пробие по десния фланг, след което насочи топката в наказателното поле, а Регилон се размина на сантиметри от топката. Евентуално докосване от испанеца щеше да означава ценно попадение за домакините!

В последната минута от редовното време Леонардо Тросар получи топката необезпокояван в наказателното поле и безкомпромисно насочи топката в мрежата на домакините за 1:0!

Въпреки петте минути добавено време, домакините не успяха да създадат добро положение преди последния съдийски сигнал и записаха 11-а загуба от началото на кампанията. 

За Тотнъм предстои гостуване на Брентфорд, който въпреки, че е в средата на класирането записа 4 победи от 5 мача, сред които и с 4:1 над Челси като гости. Седем дена по-късно ще приемат Лестър, като "лисиците" продължават да търсят своето постоянство. 

Брайтън ще продължи с тежката програма и в идните дни, когато първо след 4 дена гостува на Манчестър Сити, а след още три ще търси победа над Саутхямптън, който в последните 5 мача записа 4 загуби и едно равенство. 

Стартови състави на двата тима:

Тотнъм: Лорис, Ромеро, Дайър, Дейвис, Емерсон Роял, Бентанкур, Хьойберг, Регилон, Кулушевски, Кейн, Сон

Брайтън: Санчес, Фелтман, Дънк, Кукурея, Мвепу, Грос, Кайседо, Бисума, МакАлистър, Тросар, Лампти

Eто към кой играч са се прицелили "шпорите"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички