Хеттрик на Кристиано Роналдо донесе важни три точки за Манчестър Юнайтед


Хеттрик на Кристиано Роналдо донесе важни три точки за Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

3774 0

Манчестър Юнайтед успя да победи Норич с 3:2 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. В двубоя на "Олд Трафорд" Кристиано Роналдо отбеляза хеттрик №60 в своята кариера и собственоръчно донесе трите точки на "червените дяволи". За гостите пък се разписаха Кийрън Дауъл и Теему Пуки.

Срещата бе много оспорвана. В първото полувреме Юнайтед диктува нещата на терена и отбеляза 2 гола. В края на първата част обаче гостите върнаха едно попадение и дадоха заявка, че не трябва да бъдат отписвани.

Втората част не бе по-малко интересна от първата. 7 минути след почивката Теему Пуки върна интригата, изравнявайки резултата. Кристиано Роналдо обаче сложи точка на спора след перфектно изпълнен пряк свободен удар, оформяйки крайното 3:2.

На отбора, воден от Ралф Рангник, му предстои тежка програма изпълнена със сблъсъци срещу Ливърпул и Арсенал. Юнайтед продължава да се бори яростно за мястото си в топ 4 с отборите на Тотнъм, Арсенал и Уест Хям.

Норич продължава да е на дъното на таблицата с актив от 21 точки, все още има надежди за оцеляване, но "канарчетата" ще трябва да се надяват на чудо, ако искат да останат в елита. Отборът го очаква нелеки мачове срещу Нюкасъл и Астън Вила.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Добро взаимодействие в 3-ата минута пред наказателното поле на Норич изведе Джейдън Санчо на фланга, но пасът му не бе заплаха за Тим Крул.

Секунди по-късно Теему Пуки излезе един на един с вратаря на Юнайтед Давид Де Хеа, но испанецът се намеси подобаващо и предотврати гола.

Еланга опита ножичен удар в 4-ата минута, но вратарят на гостите не бе затруднен.

Кристиано Роналдо открива резултата в 7', след като Еланга отне топката на Бен Гибсън в близост до накзателното поле на Норич и подаде на португалеца, който просто добави топката във вратата на гостите. 1:0 за Манчестър Юнайтед.

Положенията пред наказателното поле на Норич следват едно след друго. Удар на Джеси Лингард в 10-ата минута мина вляво на вратата.

В последните минути положенията пред двете врати намялаха, води се люта битка в центъра на терена.

След търпеливо изградена атака на Юнайтед в 18', Джейдън Санчо центрира отдясно в наказателното поле на Норич, но Диого Далот не успя да намери добре топката, за да завърши атаката.

Джейдън Санчо отправи техничен удар, който не намери очертанията на вратата.

Пряк свободен удар за гостите в половината на "червените дяволи" след опасно влизане на Джеси Лингард в краката на Милош Рашица. Без показани картони до момента.

Превъзходство на Юнайтед като става въпрос за владение на топката -  56% с 15 оставащи минути до края на първата част.

Отново Антони Еланга с добър пробив отляво успя да намери Санчо във вратарското поле, но там бе Грант Ханли, който героично се намеси и предотврати вероятен голов удар.

Страхотно разиграване на домакините доведе до удар на Джеси Лингард в непосредствена близост до Тим Крул, нидерландецът обаче отрази.

Последвалият корнер доведе до второ попадение за Юнайтед и Роналдо. Португалецът показа силата си във въздуха и се разписа с глава в 32'. 2:0 за Манчестър Юнайтед.

Роналдо извърши нарушение пред наказателното поле на отбора си, но последвалият удар на Матиас Норман от Норич мина встрани от вратата на Де Хеа.

Кристиано Роналдо опита да оформи хеттрика си с ножичен удар в 40', но бе доста далеч от целта.

Забелязва се доста търпение в атаките на домакините, гостите разчитат предимно на дълги топки и контраатаки.

Попадение на Кийрън Дауъл във вратата на Давид Де Хеа в продължението на първото полувреме - 46'. Теему Пуки откри пространство в наказателното поле на домакините и с чудесен пас сложи топката на главата на Дауъл, за когото остана лесната част - да я добави в полуопразнената врата на "червените дяволи". 

Край на първото полувреме. Манчестър Юнайтед - Норич 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Добро начало на втората част за домакините, Лингард изведе Роналдо в наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата на Тим Крул.

Джеси Лингард нанесе хубав удар от воле извън наказателното поле, но не успя да затрудни Тим Крул.

Гол на Теему Пуки. Виктор Линдельоф изпусна нападателя на Норич, който бе изведен по перфектен начин и с плътен удар изравни резултата в 52-ата минута. ВАР трябваше да се намеси, но прецени, че финландецът не е в положение на засада. 2:2 на "Олд Трафорд".

Милот Рашица отправи опасен удар от дъгата на наказателното поле в 57', но Де Хеа спаси, контраатаките на Норич започват да стават все по-опасни.

Час игра на "Олд Трафорд". Все още равен резултат.

Роналдо отново бе изпуснат от отбраната на гостите и нанесе удар с глава след центриране от корнер в 61'. В същото време, след падане на Хари Магуайър, който опита да играе с топката - капитанът на "червените" неволно удари с крак в главата и разкървави своя съотборник Пол Погба.

Първа смяна за отбора на Ралф Рангник в 63'. Неманя Матич влиза на мястото на Джеси Лингард.

Определено виждаме два различни отбора след почивката. Манчестър Юнайтед са доста по-предпазливи в действията си, а Норич излязоха със страхотно желание за игра.

Удар на Милот Рашица бе блокиран с шпагат от Диого Далот. От последвалия ъглов удар не се случи нищо опасно.

Смени и за двата отбора. За Норич - Били Гилмор влиза на мястото на Кени Маклий, а Плахета на мястото на Кийрън Дауъл. 

Пол Погба освободи мястото си за Хуан Мата, а излизайки от терена французинът бе бурно освиркван. Маркъс Рашфорд пък влезе на мястото на Алекс Телес.

Кристиано Роналдо отново изправи феновете на домакините на крака след фамозно изпълнение на пряк свободен удар в 76'. Португалецът записва още един хеттрик в кариерата си. 3:2 за Манчестър Юнайтед.

10 минути до края на срещата. Преса на Юнайтед в последните миунти. Все още нищо не е решено.

Бруно Фернандеш отправи опасен удар към вратата на Тим Крул в 82-ата минута, но нидерландецът реагира подобаващо.

Плахета от Норич бе изведен по страхотен начин от Милот Рашица в 88', но се подхлъзна и не успя да завърши атаката в наказателното поле на домакините.

Aрбитърът на срещата Анди Мадли отреди добавеното време на втората част да бъде 5 минути.

Футболистите на Норич не могат да се доберат до топката, за да създадат положение, а времето продължава да тече. Две минути до края.

Край на срещата! Манчестър Юнайтед - Норич 3:2.

Стартови състави:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Погба, Роналдо, Лингард, Фернандеш, Далот, санчо, Телеш, Еланга

НОРИЧ: Кеул, Джианулис, Гибсън, Ханли, Байръм, Норман, Маклийн, Леес-Мелу, Доуел, Рашица, Пуки

ПРЕДИ МАЧА

Домакините са на седмо място във временното класиране с актив от 51 точки - шест по-малко от заветното четвърто място на Тотнъм, което дава "билет" за Шампионска лига през следващата кампания. Гостите пък са последни в таблицата с 21 пункта, а "спасителният бряг" е на 7 разстояние и в момента на него стои Евертън на Франк Лампард.

Миналата седмица Юнайтед загуби именно от "карамелите" с 0:1, а "жълто-сините" победиха Бърнли с 2:0 на свой терен. Първият сблъсък между тези два тима от есенния дял на първенството завърши с минимален успех за "червените дяволи" - 1:0, а голът бе дело на Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа в 75-ата минута.

Единсон Кавани, Скот МакТоминей, Фред и Люк Шоу са аут от състава на Ралф Рангник заради контузии, докато Рафаел Варан ще бъде до последно под въпрос за титулярното място. Дийн Смит пък няма да може да разчита на Адам Айда, Озан Кабак и Андрю Омобамиделе, които са с травми, а Джошуа Сарджънт също "виси" за сблъсъка на "Олд Трафорд".

Ето пък какво се случи с претендент на Юнайтед за топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички