8 невероятни факта за Върджил ван Дайк отпреди да е толкова известен


8 невероятни факта за Върджил ван Дайк отпреди да е толкова известен
Снимка: Getty Images/Guliver

3681 0

Един от най-добрите съвременни централни защитници - Върджил ван Дайк, набира все по-голяма популярност сред привържениците на играта. Той е един от футболистите, които са с основна "вина" за успехите на Ливърпул и определено се доказа като лидер и страхотен бранител (според някои дори най-добрият в момента на позицията си).

Нидерландският защитник обаче се прочува толкова много сравнително късно. Въпреки че се представяше страхотно и с фланелката на Саутхемптън, за него започна да се говори толкова, след като премина в Ливърпул и започнаха успехите на "червените". Поради тази причина, все още има любопитни факти от живота на Ван Дайк, които са неизвестни за широката публика. Представяме ви именно 8 такива, отпреди той да стане известен:

1. Миел е съдове за 4 евро на час. Като дете това е било неговата работа, като собственикът на ресторанта, в който Ван Дайк е работил, признава пред "Mirror", че неведнъж му е казвал да остави "невъзможната мечта да бъде професионален футболист".

2. Веднъж се превърна в Марадона. Като играч на шотландския Селтик, бранителят веднъж реализира изключителен индивидуален гол, като премина през редица противникови футболисти, тръгвайки от собствената половина и завършвайки в противниковото наказателно поле (вижте гола по-долу).

 

3. Невинаги е бил централен защитник. Преди да застане на оригиналната си позиция, Ван Дайк се е подвизавал като десен бек, а самият той признава, че е бил твърде бавен и недостатъчно добър за централен защитник. Още по-назад в своята кариера - дори е бил нападател.

4. 10 години в клуб - без договор. Нидерландецът често е споменавал за престоя си във Вилеем II, като той обаче не фигурира точно както е. Причината е, че клубът така и не му предлага договор, въпреки че е част от него цели 10 години. Той не крие разочарованието си и до ден днешен от действията на клуба.

5. Ван Дайк можеше да не стигне до Англия. Преди да премине в английската Висша лига чрез тима на Саутхемптън, е имало интерес към него и от страна на испански тим - Севиля. Какво ли щеше да е бъдещето му, ако бе преминал в Испания?

6. Късметлия, че е жив. Ван Дайк се счита, че е късметлия, че е жив. Неговият бивш треньор Дик Лукен разказва как бранителят е бил близо до смъртта през 2012 година поради спукване на апендикс. Ван Дайк дори е написал завещанието си тогава поради голямата вероятност за трагична развръзка.

7. Фен на Барселона. Израснал е с клипове на страхотния отбор на Барселона по време на неговото детство. Именно поради тази причина това е любимият му клуб като малък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички