Ван Дайк към унижен от него играч през 2015-а: Прекалено съм добър


Ван Дайк към унижен от него играч през 2015-а: Прекалено съм добър
Снимка: Guliver/GettyImages

4428 0

Ирландският нападател Греъм Къминс разкри какъв е бил звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк по времето, когато е играл за Селтик. Двамата са се срещнали на терена в шотландското първенство, когато Къминс е играел за Сейнт Джонсън.

"В съблекалнята ни бе казано да спрем Ван Дахк, преди той да спре нас. Треньорът настоя да атакуваме Върджил, тогава той бе ключова фигура в Селтик и често владееше топката. И когато за първи път се сборихме за топката, аз се опитах да тичам редом с него, а той просто ме изхвърли. Секна ми дъхът, а той просто се обърна към мен и ми каза: "Не бих се притеснявал, прекалено съм добър", разказа Къминс, цитиран от Liverpool Echo.

Това е бил един от последните дни на нидерландеца в Селтик, след което той премина в Саутхемптън. През 2018 година защитникът се премести в Ливърпул, с който спечели Шампионска лига през 2019-а и зае второ място в гласуването за "Златната топка". През настоящия сезон Ван Дайк е на път да стане шампион на Англия с Ливърпул. Оказва се обаче, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп много по-отдавна се е интересувал от нидерландеца. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички