Ван Дайк: На 16 бях десен бранител, защото не ставах за централен


Ван Дайк: На 16 бях десен бранител, защото не ставах за централен
Снимка: Getty Images/Guliver

2647 0

Един от най-добрите защитници в света на футбола в днешно време Върджил ван Дайк сподели, че преди малко повече от 10 години не е смятал, че ще пробие във футбола като централен бранител. Холандският национал разказа, че когато е бил все още на 16 години не е имал качествата да бъде централен защитник докато не е пробил в младежкия отбор на Вилем 2.

„По време на лятото, в което станах на 17 години, пораснах с около 17 сантиметра“, заяви холандецът в интервю за ‘Sport’. „Беше ми трудно да бягам нормално. Коляното ми беше доста нестабилно. Имах проблеми с ребрата и се нуждаех от рехабилитация. След това започнах да играя по-добре. На 16 бях десен защитник, защото не бях достатъчно добър, за да играя като централен бранител. Не изпъквах като добър играч преди да отида при младежите, където бях избран за капитан. Оттам нататък всичко беше по-лесно“, сподели Върджил ван Дайк.

Историята на Ван Дайк показва колко трудно е да се открие бъдеща звезда сред групата от млади футболисти. Холандският бранител е имал късмета да пробие в първите отбори на Вилем 2 и Грьонинген, тъй като изискванията за млади играчи в Холандия не са толкова високи, колкото в Англия. А ето кои са петимата най-добри играчи във Висшата лига според Ван Дайк без съотборниците му от Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички