2 грешки и много драма на "Стамфорд Бридж" - дузпи класираха Челси на полуфинал за Карабао Къп


2 грешки и много драма на "Стамфорд Бридж" - дузпи класираха Челси на полуфинал за Карабао Къп
Снимка: Getty Images

904 0

Челси се класира на полуфинал в Карабао Къп, след като победи Нюкасъл с дузпи. Редовното време в 1/4-финала завърши с равенство 1:1.

Нюкасъл откри резултата в 16', след като Калъм Уилсън се възползва от груба грешка в защитата на домакините. Михайло Мудрик изравни в 90+2' след грешка пък на отбраната в черно и бяло.

Челси първи стигна до ситуация пред противниковата врата, като в 7' Конър Галахър нацели напречната греда с изстрел пред границата на наказателното поле. Нюкасъл обаче поведе след малко повече от четвърт час игра. В 16' грешка в "синята" отбрана им коства гол пасив.

След поредица от грешки, финалната от Беноа Бадиашил, Калъм Уилсън остана сам срещу Джордже Петрович и го преодоля за 0:1!

Шест минути по-късно и Челси отправи първия си точен удар в мача, дело на Коул Палмър, но той не затрудни Мартин Дубравка, който улови.

В 28' се откри добър шанс пред Рахийм Стърлинг, но той стреля встрани от вратата. А минута след това Бруно Гимарайш спаси "свраките", заставайки с тяло на пътя на топката почти до голлинията след удар отново на Стърлинг.

В 38' домакините стигнаха до изравнително попадение след изстрел на Армандо Броя, но той не бе зачетен заради засада. В добавеното време на първата част нападателят стигна до нов шанс, след като се озова сам в наказателното поле и стреля, но в удара му липсваше мощ и Дубравка улови без проблем.

Челси натисна след почивката, като стигна до няколко възможности. Най-добрата от тях бе в 56', когато стражът на Нюкасъл се намеси решително след пореден опит на Стърлинг, от вътрешността на наказателното поле. 

В добавеното време на първата част нападателят стигна до нов шанс, след като се озова сам в наказателното поле и стреля, но в удара му липсваше мощ и Дубравка улови без проблем.
Челси натисна след почивката, като стигна до няколко възможности. Най-добрата от тях бе в 56', когато стражът на Нюкасъл се намеси решително след пореден опит на Стърлинг, от вътрешността на наказателното поле. 

В 69' официален дебют за Челси направи нападателят Кристофър Нкунку, за когото клубът брои 60 милиона евро. Той замени на терена Николас Джаксън.

В 90' Челси опита да хитрува и Галахър се свлече в наказателното поле в откровена симулация, която не мина пред рефера.

Във втората минута на добавеното време "сините" изравниха - Михайло Мудрик си открадна топката, която тъкмо бе поета от футболист на Нюкасъл, и стреля мощно в далечния ъгъл - 1:1! Това бе трети гол на украинеца за лондончани.

В 90+6' нервите в 1/4-финала ексалираха, след като Гимараеш много грубо блъсна Маатсен, заради което между него и Мудрик възникна физически сблъсък. Футболистът на гостите можеше да отнесе червен картон за това свое действие, но получи само жълт.

По регламент при равенство отборите преминават директно към изпълнение на дузпи, без да се играят продължения. При тях Челси беше по-добрият и надделя с 4:2. Ето как се развиха дузпите:

  • Палмър + за Челси
  • Уилсън + за Нюкасъл
  • Галахър + за Челси
  • Трипиър - за Нюкасъл
  • Нкунку + за Челси
  • Гимараеш + за Нюкасъл
  • Мудрик + за Челси
  • Ричи - за Нюкасъл
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички