"Получих медал от Манчестър Юнайтед, не го исках, бях за другия отбор във финала"


"Получих медал от Манчестър Юнайтед, не го исках, бях за другия отбор във финала"
Снимка: Getty Images

1122 0

Доста куриозен и странен разказ направи един от вратарите в английската Висша лига. Става въпрос за Мартин Дубравка, който през миналата кампания бе под наем в Манчестър Юнайтед. От 2018 година той е собственост на Нюкасъл, като преди това прекара и половин година под наем при "свраките".

През миналия сезон обаче бе част от "червените дяволи" и записа два двубоя за отбора. И двата бяха за Купата на Лигата, която впоследствие бе спечелена от Манчестър Юнайтед. Във финала пък един срещу друг се изправиха именно манчестърци и Нюкасъл. Мачът за трофея бе през февруари, а месец по-рано наемът му при Тен Хаг и компания бе приключил.

Дубравка признава, че е получил медал, който не е желал. Освен това сподели, че в самия финал е бил за Нюкасъл. Полученият медал е запазил, но не е сложил на видимо място.

Още: Ван Дайк с хитър отговор към Рой Кийн, който го нарече "арогантен"

"Получих медал. Наистина не го очаквах. Странно е, но ако се замислиш, това е част от играта. Изиграх два мача за тях (бел. ред. Манчестър Юнайтед), а има не знам колко точно срещи, за да играе един тим на финала, така че беше странно. Не го исках. Имам го вкъщи, но не на видно място.

Мартин Дубравка цивилен

Не ме разбирайте погрешно, все пак е медал и го ценя. Бяха странни обстоятелства, защото очевидно исках Нюкасъл да спечели. Това бе най-странният мач за мен, както можете да си представите. Бях обратно в отбора (бел. ред. Нюкасъл) и всички ме питаха за кой съм във финала. Винаги отговорът е един и същ - винаги ще съм за Нюкасъл заради времето, което съм прекарал тук.

Това са пет години и половина срещу пет месеца (бел. ред. периодът в Нюкасъл и този в Манчестър). Исках Нюкасъл да спечели заради града, заради клуба, защото феновете чакат нещо специално. Ще е фантастично да го сторим този сезон. Всеки тук иска да спечелим нещо. Можех да напусна клуба преди няколко години, но не исках, защото това е специално място. Стадионът трябва да има капацитет от 100 000" - каза той, цитиран от Mirror.

За Тен Хаг резултатът от Ливърпул - Манчестър Юнайтед няма значение: Това е нашата победа и я искам винаги

Легенда на Манчестър Юнайтед побесня след коментарите на Ван Дайк за Ливърпул

Диого Далот изуми: Изкара си 2 жълти картона за 2 секунди и остави Манчестър Юнайтед на произвола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички