Във вечерта на Родриго: Реал Мадрид отново подчини Челси за историята и полуфинал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Във вечерта на Родриго: Реал Мадрид отново подчини Челси за историята и полуфинал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

10137 0

Реал Мадрид се превърна в първия тазгодишен полуфиналист в Шампионска лига, след като спечели и визитата си на Челси с 2:0 след попадения на Родриго в 58-мата и 80-тата минута на срещата. По този начин “белият балет“ победи в четвъртфиналния спор с общ резултат 4:0 и чака класиралия се от двойката Манчестър Сити - Байерн Мюнхен на полуфиналите.

Това е исторически момент в международния спор между двата тима, след като за първи път някой от тях печели и двете срещи в дадена фаза от съперничеството им. 

Трябва да се отбележи желанието на лондончани, които се отчетоха с големи възможности в края на първото и началото на второто време, които бяха спрени чрез Куртоа и Милитао. 

Лошата новина за "белия балет" е жълтия картон на Милитао, който го оставя извън първия полуфинал поради натрупване. Домакините дори имаха претенции за втори жълт, но такъв не му бе показан от Орсато. Другият застрашен бе Карвахал, но той се опази.

Първо полувреме:

Първото по-опасно положение дойде след 20-тина минути игра, след като наглед обикновена комбинация завърши със стрелба на Родридо, която обаче прати кълбото в десния стълб.

Video edited on Kapwing

За съжаление на европейските шампиони суперзвездата им Милитао получи жълт картон още в 22-рата минута, което означава, че ще пропусне евентуален първи полуфинал. Той и Карвахал бяха сред застрашените.

До 35-тата минута 57% от владението бе за гостите, но английският гранд създаде с едно голово положение повече - общо 4. 

В 2-минутното добавено време Кукуреа овладя ниско центриране от десния фланг и ударът му не закъсня, но Куртоа се отчете със страхотно спасяване!

Второ полувреме:

След около 5 минути игра след подновяването на срещата се стигна до нова чудесна възможност за домакините - Галахър центрира отдясно, след което се стигна до разбъркване в наказателното поле. От него се възползва Канте с удар, но той срещна тялото на Милитао.

ГОЛ! В 58-мата минута интригата в това съперничество до голяма степен приключи, след като европейските шампиони се позабавляваха в наказателното поле на "сините" и Родриго откри за 1:0!

Video edited on Kapwing

Родриго бе чудесно изведен по десния фланг, но избра да подава към сънародника си Винисиус, тъй като се намираше под малък ъгъл за стрелба. Суперзвездата му върна подаването, а Родриго изстреля между двама за общ резултат (3:0)!

ГОЛ! В 80-тата минута отново Родриго се оказа в голова ситуация за "кралете" и заслужено вкара петото си попадение по време на кампанията в Шампионска лига. Той комбинира с Валверде и уругваецът го изведе на празна врата, а бразилецът като на шега изчака до последно, за да вкара кълбото за 2:0! 

Стартови състави:

Челси: Кепа, Силва, Чалоба, Фофана, Джеймс, Кукурея, Канте, Ковачич, Фернандес, Галахър, Хаверц

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема

Преди мача:

Лондончани влизат в срещата със серия от 6 срещи без успех във всички турнири и по този начин последната победа остава над Лестър от 11-ти март. Положението е зле и в спортно-технически аспект - Броя, Кулибали и Чилуел пропускат срещата.

За "белия балет" отсъства само Менди, който липсваше и при домакинството, а цялото му възстановяване от поредната контузия ще продължи няколко седмици. 

Възпитаниците на Карло Анчелоти се наложиха над Кадис с 2:0 през уикенда и разполагат с 6 победи и 2 загуби в последните си 8 срещи от всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички