Специален двубой за Анчелоти, изправя се срещу един от най-близките си на "Стамфорд Бридж"


Специален двубой за Анчелоти, изправя се срещу един от най-близките си на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1304 0

Карло Анчелоти ще се изправи срещу бившия си помощник и един от бившите си играчи в двубоя на Реал Мадрид срещу Челси във вторник вечер. Пол Клемънт и Франк Лампард ще седят на противоположната страна за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига в Лондон.

Клемент беше асистент на Анчелоти в 329 мача и сега те ще се срещнат отново там, където започна всичко - на "Стамфорд Бридж". Анчелоти беше мениджър на Челси в продължение на два сезона (2009/10 и 2010/11), където спечели титлата във Висшата лига, ФА Къп и Къмюнити Шийлд.

Клемент в Челси

Те се разделиха за кратко през 2011 г., когато Анчелоти бе без отбор, а Клемент избра да стане асистент на Стив Кийн в Блекбърн. Той издържа само 16 мача там.

Италианският треньор бе назначен от ПСЖ, когато се обади на Клеман, който беше негов помощник в 76-те мача, които ръководи на „Парк де Пренс“. Оттам двойката отиде в Мадрид, където работиха заедно два сезона (2013/14 и 2014/15). Клемент спечели десетата титла на Реал Мадрид от Шампионска лига с Анчелоти и сега е асистент-мениджър на Лампард в Челси.

Анчелоти и Лампард излизат един срещу друг

Анчелоти познава Лампард от времето му като играч на "Стамфорд Бридж", където изигра 83 мача под ръководството на италианеца. Двамата сега се изправят в четвъртфинал на Шампионска лига, като клубната легенда на Челси иска да победи бившия си наставник. Анчелоти пък си направи любопитно пожелание, а именно да се изправи срещу български отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички