ВИДЕО: Спорната дузпа и скандалният червен картон, закопали Милан срещу Челси


ВИДЕО: Спорната дузпа и скандалният червен картон, закопали Милан срещу Челси
Снимка: Getty Images

2451 0

Поредното спорно съдийско решение беляза един от големите сблъсъци в тазгодишното издание на Шампионска лига. Челси отново победи Милан и излезе на върха в групата, след като надви "росонерите" на "Сан Сиро" с 0:2. Повратен момент в мача бе едно съдийско решение, след което домакините останаха с човек по-малко и изостанаха в резултата.

В 18-ата минута на двубоя в Милано Мейсън Маунт успя да се отскубне зад отбраната на домакините в опит да излезе сам срещу вратаря и да вкара гол. Фикайо Томори направи всичко по силите си, за да го спре, но си позволи да си помогне и с ръце.

Действията на Томори не останаха незабелязани от главния арбитър, който прецени, че има достатъчно основания за отсъждане на дузпа и за показване на директен червен картон. Остава спорно обаче до каква степен Фикайо Томори извърши нарушение срещу Маунт, който изглеждаше, че падна твърде лесно на тревата.

Главният съдия несъмнено има своето право да тълкува ситуацията по свой начин, но пък тук идва и въпросът защо ВАР не се е обърнал към арбитъра, за да му даде възможност поне да прегледа съдбоносния казус на повторение. С дузпата и червения картон в 20-ата минута Милан на практика бе обречен на поражение и обратът изглеждаше невъзможен.

През миналата седмица в Шампионска лига Барселона бе ощетен срещу Интер с три съдийски грешки (подробности вижте в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички