Без Холанд няма победа: Дузпа и червен картон спряха Ман Сити в Шампионска лига (ВИДЕО)


Без Холанд няма победа: Дузпа и червен картон спряха Ман Сити в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3459 0

Английският шампион Манчестър Сити не успя да победи Копенхаген след равенство 0:0 като гост в четвърти мач от групите на Шампионска лига. След три поредни успеха в груповата фаза "гражданите" не съумяха да продължат победната си серия, след като не успя да вкара на стадион "Паркен" в Копенхаген.

Хосеп Гуардиола очаквано заложи на по-резервен състав заради дербито срещу Ливърпул през уикенда във Висшата лига. Така головата машина на "небесносините" Ерлинг Холанд седна на скамейката, а същата съдба споходи и играчи като Фил Фодън, Бернардо Силва и Рубен Диаш.

След само 11 минути игра Манчестър Сити откри резултата с мощен изстрел от дистанция на Родри, който порази целта. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен заради игра с ръка на Рияд Марез в хода на атаката - нещо, което убягна на главния арбитър Артур Соареш Диас.

Video edited on Kapwing

В 25-ата минута Манчестър Сити отново можеше да излезе напред в резултата, но не успя. Гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, а зад бялата точка застана Рияд Марез. Алжирецът обаче отново се превърна в грешник, пропилявайки дузпата, а заслуга има и стражът на домакините, който спаси удара му.

Video edited on Kapwing

Само пет минути по-късно кошмарът за Пеп Гуардиола бе пълен: неговият тим остана с човек по-малко на терена. Халфът Серхио Гомес бе изгонен с директен червен картон, след като съдията Артур Соареш Диас прегледа негово нарушение на повторение и не се поколеба да го изгони.

Video edited on Kapwing

Гуардиола веднага включи Рубен Диаш в игра на мястото на Рияд Марез, който и без това разочарова Гуардиола в първия половин час игра. Сити обаче продължи да е по-добрият отбор на терена, макар и с човек по-малко. През втората част Кевин де Бройне имаше на два пъти шанс да вкара, но не успя.

В края на мача Жоао Кансело също можеше да се разпише, но Камил Грабара спаси. Марко Стаменич пък можеше да донесе победата на Копенхаген в 90-ата минута, но негов опасен удар профуча встрани от гредата. Ерлинг Холанд пък така и не се появи в игра.

След това равенство Манчестър Сити остава лидер в групата с 10 пункта - с четири пред Борусия Дортмунд, който по-късно се изправя срещу Севиля. Копенхаген пък е на трето място с 2 точки в актива си. В следващия кръг Сити гостува на Дортмунд, а Копенхаген гостува на Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички