Край на прокобата в Италия! Челси нашамари 10 от Милан и насред „Сан Сиро“, спорно съдийско решение беляза мача


Край на прокобата в Италия! Челси нашамари 10 от Милан и насред „Сан Сиро“, спорно съдийско решение беляза мача
Снимка: Getty Images

4163 0

Челси победи Милан с 2:0 и насред „ Сан Сиро“ в мач от 4-ия кръг на Група „Е“ в Шампионската лига. Така „сините“ от Лондон сложиха край на черната си серия на италианска земя, където не познаваха вкуса на успеха в последните си 7 визити на Апенините в среща от евротурнирите.

„Росонерите“ преживяха истински кошмар, след като устремът им бе спрян в 18-ата минута, когато останаха с човек по-малко. Съдията Даниел Зиберт от Германия показа малко спорен червен картон за Фикайо Томори. Жоржиньо не сгреши от бялата точка, а в 34-ата минута бившият играч на Милан Пиер-Емерик Обамеянг фиксира крайното 2:0.

Съдията Зиберт оцвети двубоя с картони. Той показа общо 10 – 1 червен и 9 жълти. Определено някои от тях бяха пресилени, а домакините със сигурност ще имат сериозни претенции за директното изгонване на Фикайо Томори, който е бивш играч на Челси. Именно това решение на рефера изигра ключова роля за развитието на мача.

С втория си пореден успех над Милан лондончани оглавиха класирането в групата със 7 точки. Миналата седмица те треснаха шампиона на Италия с 3:0 на „Стамфорд Бридж“ и не допуснаха нито един гол в мрежата си в сблъсъците с „росонерите“. Милан дели третото място с Динамо Загреб с по четири пункта и ще трепери, и ще се бори до последно за класирането си за елеминициите в турнира.

Вижте къде може да гледате сблъсъка Милан – Челси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. В началните минути Милан се опитваше да пресира съперника и да разчита на бързината на Рафа Леао. До 10-ата минута обаче нито един от двата отбора не успя да сътвори нещо по-запомнящо се пред вратата на съперника.

В 18-ата минута се стигна до истински кошмар за домакините. Мейсън Маунт получи топката в пеналта, а Фикайо Томори го издърпа за фланелката, след което играчът на лондончани  се строполи в пеналта. Съдията Даниел Зиберт отсъди дузпа и даде червен картон на Томори. Последваха протести от домакините, които обаче нямаше как да бъдат уважени.

ГОЛ!  Жоржиньо се нагърби с изпълнението на удара от бялата точка в 21-ата минута и матира Татарушану – 0:1.

В 27-ата минута Жиру с глава бе много близо до изравняване, но топката мина на сантиметри от лявата странична греда.

ГОЛ! Челси удвои преднината си в 34-ата минута. Матео Ковачич подаде към Мейсън Маунт, който пусна към нахлуващите Стърлинг и Обамеянг. Габонецът излезе сам срещу Татарушану и прати топката в мрежата – 0:2.

В 44-ата минута вратарят на „росонерите“ предотврати трети гол за гостите. Той се справи с удар на Мейсън Маунт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Милан се хвърли в атака след почивката, въпреки че беше с 10 души на терена. Домакините обаче не успяха да застрашат сериозна Кепа. Вместо това резервата на лондончани Конър Галахър едва не вкара трети гол в 49-ата минута, но ударът му профуча покрай дясната греда.

В 54-ата минута Татарушану спаси удар отблизо от воле на останалия непокрит Обамеянг.

След час игра Сержиньо Дест нахлу в пеналта, но би в аут и пропусна шанс да върне Милан в мача.

В 69-ата минута ВАР провери ситуция за нова дузпа за Челси, но се прецени, че такава няма.

Темпото на игра постепенно съвсем спадна. Играещите с човек по-малко домакини нямаха сили, а гостите сякаш се пестяха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Милан: Татарушану, Калюлю, Габия, Томори, Ернандес, Крунич, Бенасер, Тонали, Диас, Жиру, Леао

Челси: Кепа, Чалоба, Силва, Кулибали, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Чилуел, Стърлинг, Маунт, Обамеянг

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима играха един срещу друг миналата седмица. Тогава Челси попиля с 3:0 Милан на „Стамфорд Бридж“. Сега „росонерите“ ще преследват реванш, за да продължат и битката към елиминациите в Шампионската лига.

Милан е на третото място в групата с 4 точки. „Росонерите“ загряха за сблъсъка със „сините“ от Лондон с бой по Ювентус с 2:0 в Серия А.

Челси също има 4 точки, но е на втората позиция заради по-добрите си показатели в директния първи двубой. Във Висшата лига хората на Греъм Потър прегазиха с 3:0 Уулвърхямптън в последния кръг.

Очаква ни интересно дерби на „Сан Сиро“. Милан отново има много кадрови проблеми, но ще се опита да пречупи англичаните. Предстои да видим доколко ще се заплете интригата в групата.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички