Валенсия: Гасперини постави здравето на хората на риск


Валенсия: Гасперини постави здравето на хората на риск
Снимка: Getty Images/Guliver

1125 0

Тимът на Валенсия излезе с изявление, в което изрази изненадата си от новината, че треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини е имал симптоми на COVID-19 преди мача между двата тима. Гасперини разкри пред „Гадзета дело Спорт“, че не се е чувствал добре по време на срещата между Валенсия и Аталанта от осминафиналната фаза на Шампионската лига на 10-ти март.

Той не е имал температура, тъй че по онова време от клуба не са решили да го тестват за коронавирус. Гасперини е установил, че има антитела и че се е възстановил от вируса след направения му кръвен тест преди 10 дни. А ето какво написаха от испанския клуб:

„Футболен клуб Валенсия иска публично да изрази изненадата си от коментарите, направени от треньора на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, които излезнаха в италианската преса тази неделя. Както в деня преди мача, така и на 10-ти март, когато се игра срещата на „Местая“, треньорът на противниковия отбор в срещата от осминафиналната фаза от Шампионската лига е бил наясно, че е страдал от симптоми, теоретично сравними с тези на коронавирус, но не е взел превантивните мерки.“

„Подобни действия са поставили на риск редица хора по време на пътуването и престоя във Валенсия. Трябва да се припомни, че този мач се проведе пред празни трибуни във връзка със стриктните мерки за безопасност след нареждането от испанските здравни органи. Целта бе да се предотврати риска от разпространението на COVID-19 заради присъствието на хора, които бяха определени като „рискова група“, заявиха от Валенсия.

А преди няколко седмици учени разкриха, че двубоят между Аталанта и Валенсия не е разпалил пандемията в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички