Днешният рожденик Хуан Мата посочи най-добрите футболисти, с които е играл


Днешният рожденик Хуан Мата посочи най-добрите футболисти, с които е играл
Снимка: Getty Images/Guliver

2209 0

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата назова най-добрите футболисти, с които е имал честта да дели една съблекалня по време на футболната си кариера. Испанският халф, който днес навършва 32 години, е продукт на школата на Реал Мадрид, а освен фланелката на „червените дяволи“, е защитавал и тези на Валенсия и Челси.

Футболистът даде интервю за ‘planetfootball.com’, в което си припомни някои от най-добрите играчи, с които е бил съотборник през годините. „Имах късмета да играя с фантастични футболисти по време на моята кариера. Когато започнах във Валенсия, бях все още на 19 години. Там играх с Давид Вия, който беше чудесен нападател. В отбора бяха още Фернандо Мориентес, Давид Албелда, Рубен Бараха и Висенте, от които научих много за играта. След това отидох в Челси. Там бяха Тери, Дрогба, Лампард, Чех, Ашли Коул и Иванович – изключително силна съблекалня. В Манчестър Юнайтед играх с Уейн Рууни, Робин Ван Перси, Неманя Видич, Патрис Евра, Рио Фърдинанд и Майкъл Карик. Всички тези футболисти ме направиха по-добър играч“, сподели Хуан Мата.

По време на футболната си кариера испанският полузащитник успя да спечели Шампионската лига, 2 пъти Лига Европа и 2 пъти ФА Къп с отборите на Челси и Манчестър Юнайтед. С испанския национален отбор той триумфира на Мондиал 2010 и Евро 2012. А ето какъв скрит талант има Хуан Мата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички