Учени: Мачът Аталанта - Валенсия не е разпалил пандемията в Испания


Учени: Мачът Аталанта - Валенсия не е разпалил пандемията в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

2276 0

Испански учени са направили проучване за разпространението на коронавируса в страната, съобщава "El Pais". Изследването е опровергало теорията, че причина за бума на заразени с вируса в страната е мачът от Шампионска лига между Аталанта и Валенсия. Въпреки че на първия мач между двата тима, който се проведе в Милано, присъстваха около 2 500 испански фенове, се е състоял седмица след датата, на която в страната бяха отчетени първите заразени с болестта.

Нещо повече, в Мадрид първите случаи на заразени с коронавирус са от 14 февруари. Испанските учени са стигнали до това заключение, след като за изучили почти 1600 генома на коронавирус. Директорът на Центъра за координация и извънредни ситуации към Министерството на здрвеопазването в страната - Фернандо Симон, на 23 февруари е уверил, е "в Испания няма вирус, болестта не се разпространява". Към този момент в страната са били установени само двама заразени.

Според вирусолога Хосе Алками в Испания не е имало нито един нулев пациент. "Според информацията, с която разполагаме днес, предполагаме, че вирусът е влязъл в Испания поне по 15 различни начина", коментира генетикът Фернандо Гонсалес Канделас, цитиран от "Спорт Експрес". А какво се слуи със съдиите на въпросния двубой, наречен вече "биологична бомба", вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички