Гасперини: Имах коронавирус преди реванша с Валенсия


Гасперини: Имах коронавирус преди реванша с Валенсия
Снимка: Getty Images/Guliver

1258 0

Треньорът на Аталанта - Джанпиеро Гасперини, разкри, че още преди реванша в Шампионска лига срещу Валенсия (10 март, в Испания), е бил заразен с коронавирус. Мнозина обвиняват първия мач за разпалването на пандемията в Италия и Испания, наричайки го "биологична бомба".

"Чувствах се зле в деня преди мача с Валенсия. В деня на мача състоянието ми се влоши. Ако погледнете снимките, ще видите, че не изглеждам много добре на скамейката. Беше 10 март. Две нощи по-късно не спах добре. Нямах треска, но чувствах, че имах температура", заяви италианецът, цитиран от Football Italia.

"На всеки две минути минаваше линейка, тъй като в близост с базата има болница. Беше като военна зона. През нощта си мислех какво ще се случи с мен, ако попадна в тази болница? Не мога да отида там сега, имам толкова много неща още да свърша... Това беше шега със самия себе си, за да си вдигна духа, но, от друга страна, наистина си го мислех", продължи Гасперини.

"Тогава, в събота, 14 март, имах най-тежката тренировка през последните години: час на бягащата пътека плюс 10 км. бягане. Чувствах се силен", допълни той и призна, че е имал симптом на вируса, който беше изолиран по-късно в развитието на пандемията.

"На следващия ден отборът получи храна от шеф-готвач със звезда на Мишлен, който е фен на Аталанта. Опитах храната му и казах: "Това е вода..." Храната имаше вкус на хляб. Напълно бях загубил вкусовите си рецептори. Тъй като никога не получих треска, не преминах тест. Но преди 10 дни кръвен тест потвърди, че имам антитела на COVID-19", сподели треньорът.

"В града цари дълбока тъга. Въздухът е гъст, чувстваш го навън, на улицата, в очите на хората, в затворените барове и ресторанти, в мълчанието на моя сътрудник, който загуби баща си. Ще минат години, за да разберем какво се случи, защо това беше центърът на трагедията. Всеки път, когато мисля за това, то изглежда абсурдно: пикът на спортната радост съвпадна с дълбочината на отчаянието за Бергамо", завърши Гасперини. А кои са другите 3 отбора, освен Аталанта, на които коронавирусът навреди най-много, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички