В реванша Ливърпул ще е не само срещу стената на Симеоне, но и срещу историята


В реванша Ливърпул ще е не само срещу стената на Симеоне, но и срещу историята
Снимка: Guliver/GettyImages

5668 0

Атлетико (Мадрид) сполучи с ултра дефанзивната си тактика срещу Ливърпул, след като "червените" не успяха да пробият бетона пред Ян Облак и за втори път през този сезон не съумяха да се разпишат в мач от Шампионска лига. В същото време ранният гол на Саул Нигес даде ключов аванс на "дюшекчиите" преди реванша на "Анфийлд" след няколко седмици. 

Липсата на гол като гост със сигурност е проблем за "най-добрия отбор в света", но по-голямо притеснение у феновете на Ливърпул трябва да буди фактът, че Атлетико до момента се е класирал 25 пъти от 26-те случая, в които е спечелил първия сблъсък във фаза на директни елиминации в два рунда. 

До миналата година селекцията на Диего Симеоне не беше отпадала от турнир, в който е спечелила първата среща, но Кристиано Роналдо и Ювентус прекратиха тази серия. В осминафиналите на Шампионска лига през миналия сезон "старата госпожа" загуби с 2:0 на "Уанда Метрополитано", но с изумително представяне на португалеца, реализирал хеттрик, италианският гранд изхвърли испанците от надпреварата. 

В последните два сезона Ливърпул игра финал в турнира, като загуби в Киев от Реал Мадрид, а миналата година спечели в Мадрид срещу Тотнъм. Интересен факт обаче е, че "червените" имат най-много загуби в турнира като гост през последните две години (6). През миналогодишната кампания възпитаниците на Юрген Клоп направиха далеч по-впечатляващ обрат след загуба като гост. Както е известно, Барселона спечели с 3:0 на "Камп Ноу", но английският гранд стигна до 4:0 на "Анфийлд", за да се класира на финала. 

Другият проблем, който Ливърпул ще трябва да "пребори" в битката с Атлетико е фактът, че в Шампионска лига отборът е записал само една "суха" мрежа, като нито една от тях не е на "Анфийлд". При гол на Атлетико на Острова английският колос ще трябва да търси победа с минимум 2 гола разлика. 

След срещата Юрген Клоп изрази увереност, че тепърва ще се изиграе "второто полувреме" на мача, а добрата новина е, че то е на "Анфийлд". В същото време мениджърът на Ливърпул отправи остро негодувание срещу играчите на Атлетико (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички