Юрген Клоп отсече: Атлетико щеше да е доволен и на 0:0


Юрген Клоп отсече: Атлетико щеше да е доволен и на 0:0
Снимка: Guliver/GettyImages

4541 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не беше въодушевен от поражението на своя отбор в Шампионска лига. Както е известно, мърсисайдци допуснаха поражение с 0:1 от Атлетико в мач от осминафиналите на турнира, но пък добрата новина за тима е, че реваншът е на "Анфийлд". 

Германският специалист отсече, че резултатът е добър за Атлетико, но също така имаше какво да каже за представянето на играчите на Диего Симеоне и целенасочената атака от страна на противника към Садио Мане. 

"Резултатът определено устройва Атлетико. Съперникът щеше да е доволен и на 0:0. Приемаме нещата такива, каквито са.  Още нищо не е свършило", категоричен беше Клоп при срещата си с медиите след поражението. 

"Точно това не трябваше да става, но в крайна сметка се случи. Очаквахме всичко това - тази битка, тази атмосфера. Харесаха ми много неща от мача, но ни липсваше нещо във финалната третина. Те се защитаваха с всички средства - в наказателното си поле бяха просто безгрешни. Садио Мане беше набелязан от самото начало и играчите се постараха да му изкарат картон. В подобни мачове реферът трябва да бъде железен. Играчите на Атлетико падаха за щяло и нещяло. Но не ги обвинявам. Всичко е наред". 

Клоп все пак изрази надежда за предстоящата битка на Острова и бе категоричен, че нищо не е свършило за Ливърпул. "Добре дошли на "Анфийлд". Предстои второ полувреме на нашия стадион. Резултатът е 0:1, но ни предстои дълга почивка между полувремената и смятам да я използваме максимално. Гледаме напред към реванша". 

За финал германецът разкри, че капитанът Джордан Хендерсън има травма в бедрото, но неговото изваждане от игра в края е било по-скоро предпазна мярка. Въпреки това Клоп все още не е сигурен какво точно е състоянието на халфа. 

Докато всички погледи сред феновете на европейския футбол бяха вперени в битката между испанци и англичани, в другия двубой от Шампионска лига детето-чудо Ерлинг Холанд избухна с ново феноменално представяне (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички