Симеоне за Ливърпул: Дойде най-добрият отбор и Атлетико го победи


Симеоне за Ливърпул: Дойде най-добрият отбор и Атлетико го победи
Снимка: Guliver/GettyImages

2432 0

Старши треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне изрази интересно мнение след победата на неговия тим над Ливърпул в Шампионска лига. Както е известно, "дюшекчиите" спечелиха с 1:0 над европейския клубен шампион, а аржентинският наставник демонстрира най-добрата версия на популярната тактика "паркиране на автобуса". 

"Дюшекчиите" изпитват сериозни проблеми в защита през този сезон, но във вторник вечер в Шампионска лига Атлетико изигра най-добрия си мач в дефанзивен план за сезона, не позволи нито един точен удар по посока на вратата на Ян Облак, а Симеоне отсече, че е видял "красивата страна на футбола". 

"Ливърпул имаше своите възможности. Те бяха доста опасни, защото имат добри играчи навсякъде по терена. Ние започнахме да ковем победата още по пътя към стадиона. Видях играчи, които вярват, видях красивата страна на футбола", категоричен бе бившият футболист. 

"Публиката и отборът бяха като едно. През осемте години, в които съм тук, не съм виждал феновете да подкрепят така отбора от първата до последната минута. Беше много емоционално. Думата, която ми идва в момента е “спокойствие”. Когато си част парче от една голяма стена, можеш да правиш каквото си поискаш", благодари Симеоне на феновете, които не спряха да пеят и подкрепят отбора през целия двубой, а безспорно този мач се превърна в №1 що се отнася до атмосфера на "Уанда Метрополитано". 

Все пак Симеоне напомни, че отборът не е спечелил трофей, но пък беше категоричен, че Ливърпул е най-добрият отбор в света и въпреки това е загубил от Атлетико (Мадрид)

“Не мога да кажа, че това е най-добрата ни вечер, защоо не спечелихме трофей. Но има нощи, които няма как да забравиш. Най-добрият отбор в света дойде тук и ние го победихме. Все пак да не забравяме, че това бе само един мач и има още един. Победите раждат победи. Най-добрият начин да се чувстваш силен е когато побеждаваш. Точно това ще направим. Това бе много важен успех за клуба", завърши аржентинецът. 

Мениджърът на Ливърпул пък коментира играта на Атлетико, като Клоп имаше интересен коментар за играчите на съперника (интервюто четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички