В Испания: Все по-вероятно е Реал да бъде без Бензема срещу ПСЖ в Шампионска лига


В Испания: Все по-вероятно е Реал да бъде без Бензема срещу ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2363 0

Остава по-малко от седмица, докато се поднови най-престижният европейски клубен турнир Шампионска лига. А това ще се случи с гвоздея от осминафиналната програма - мегасблъсъкът ПСЖ срещу Реал Мадрид. В Испания обаче говорят за все по-сериозната възможност "кралския клуб" да бъде осакатен.

Нападателят и голмайстор на отбора Карим Бензема, който е с основна роля за представянето на Реал през този сезон, никак няма да е сигурен за участието си, а в Испания дори вече клонят повече към това, че може и да не играе.

"Онда Серо" пише, че дори френският атакуващ футболист да играе, с пълна сигурност той няма да е на 100% от своите възможности, когато е на терена. "Марка" пък съобщава за по всяка вероятност проваления първоначален план за действие на Реал спрямо Карим.

Идеята на "кралския клуб" била в четвъртък (10 февруари) или петък да се присъедини към групата и да запише няколко минути срещу Виляреал, но реалността е, че почти със сигурност няма да може да играе срещу "жълтата подводница".

Планът бе ясен, но винаги един такъв план може да претърпи пълен крах, когато се отнася до контузия в подколянното сухожилие - именно това е случаят и с Бензема. Дори "Марка" пише, че имало паника в клуба контузията да не се завърне.

Минаха 17 дни, откакто Бензема се контузи срещу Елче. Той продължава да тренира отделно от основната група, тича на терена, участва в занимания с топка с треньор, но е много, много далеч от отличното му състояние, а до мача с ПСЖ остават 6 дни.

Френският гранд обаче също ще бъде сериозно осакатен. Един играч от убийствения тризъбец Меси, Неймар, Мбапе на ПСЖ няма да играе срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички