Каземиро изненада с изказване за Лионел Меси една седмица преди сблъсъка между Реал Мадрид и ПСЖ


Каземиро изненада с изказване за Лионел Меси една седмица преди сблъсъка между Реал Мадрид и ПСЖ
Снимка: Getty Images

2496 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Каземиро даде интервю пред "Panenka", в което говори за предстоящия сблъсък на неговия отбор срещу ПСЖ от 1/8-финалите в Шампионска лига

Бразилецът заяви, че няма как да му липсва съперничеството с Лионе Меси и подчерта, че отсъствието му от Барселона е ясно забележително:

"Въобще не ми липсва Меси. Невъзможно е да ми липсва Меси! Забележими са отсъствието му и това, което представляваше за Барселона. Той е футболист, в който се влюбва всеки, който го гледа как играе. Ако харесваш футбола, харесваш и Меси. Той е сред най-добрите трима в историята. След напускането му на Барса и в този момент на преход се вижда каква важност имаше за отбора. Затова е икона на клуба", каза Каземиро в началото и добави, че няма как сам да се справи с аржентинеца:

"Той ще се завърне на "Сантяго Бернабеу" и ние ще бъдем подготвени за него, защото е невъзможно аз сам да го спра. Моите съотборници ще трябва да ми помогнат. Срещу ПСЖ ще се получи голям сблъсък".

Каземиро се върна и към "златните години" на испанската Ла Лига, когато Меси и Роналдо се надпреварваха да "късат" мрежите:

"В Реал Мадрид и Барселона не си давахме сметка за това, защото бяхме близо до тях, но както Меси, така и Кристиано Роналдо, промениха футбола. Преди тях водещите голмайстори вкарваха по 20-25 попадения на сезон. Дойдоха тези двамата и започнаха да вкарват по 40, 50 или 60 гола. Това изглеждаше невъзможно, те промениха този спорт. Кристиано има повече попадения, отколкото мачове за Реал Мадрид. Това е лудост. Когато подобен футболист напусне отбора, нормално е да липсва. Тези двамата белязаха една епоха".

Опитният бразилец разкри и кои са били идолите му като дете: "Исках да бъда като Феномена Роналдо. Или пък като Ромарио. Винаги съм бил болен на тема футбол. Ако мачът ми се играеше в 17 часа, аз отивах още в 13 часа и питах дали не липсва някой играч в предходния мач. Съгласявах се да играя навсякъде – вратар, защитник, халф… За мен беше лесно да сменям позицията си, защото се наслаждавах на всяка една. Не се ядосвах, когато ме слагаха като защитник или вратар, беше ми все едно".

"Не беше трудно да се откажа да бъда нападател и да се адаптирам като халф. Ето защо една от силните ми страни е адаптацията към мачовете. Не става въпрос само за позицията. Ако мачът е красив, знам как да го изиграя. Ако е грозен, отново знам как да го изиграя. Ако трябва да се боря, аз съм насреща. Ако трябва да се наслаждавам, отново съм там. Тази адаптация е отражение на желанието ми да играя където и да е още откакто бях дете. Карло Анчелоти ми каза, че съм сред малцината играчи, които могат да играят сериозно както в красив, така и в грозен мач. Предполагам, че това се дължи на моето детство, мога да се адаптирам към всеки двубой и към всеки стил на игра", завърши интервюто си Каземиро.

Сблъсъкът на Реал Мадрид с ПСЖ наближава (15 февруари), а Карло Анчелоти е наясно, че неговият отбор не е в много добра форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички