Юрген Клоп повежда Ливърпул към най-голямото изпитание за сезона


Юрген Клоп повежда Ливърпул към най-голямото изпитание за сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

2115 0

Световният клубен шампион Ливърпул излиза за може би най-голямото си предизвикателство през настоящата кампания. Мърсисайдци могат да се похвалят с феноменален сезон на Острова, където са на два мача от спечелването на така бленуваната титла от Висшата лига след изключителната серия от победи. "Цената" за тази доминация на Острова струваше два турнира: Карабао Къп и ФА Къп, а сега въпросът е дали Юрген Клоп смята да "доплаща" и с трети, но далеч по-ценен турнир - Шампионска лига.

За пръв път през сезон 2019/2020 един отбор успя да докаже на света, че играта на Ливърпул може да се пропука. Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне намери точната рецепта, с която е успявал да "умъртви" редица европейски колоси. Дефанзивната игра на Чоло винаги е била на преден план в подобни мачове, а резултатите са налице - нито един точен удар за мърсисайдци за 90 минути на "Уанда Метрополитано" и гол преднина за Атлети преди реванша на "Анфийлд".

Загубата неимоверно разклати "червените", които отпаднаха от ФА Къп, а освен това допуснаха първо поражение и във Висшата лига след загуба с 3:0 от Уотфорд. Юрген Клоп и компания се намират в най-тежкия си период от началото на кампанията и точно сега е моментът за мърсисайдци да докажат, че са отбор с шампионски характер. Тази вечер от 22 часа Ливърпул излиза под светлините на прожекторите на "Анфийлд", където ще търси арсенала, с който да обезоръжи изключително неудобната игра на гранда от Мадрид.

В "арсенала" на Клоп вероятно ще попадне една от най-ключовите фигури за отбора през този сезон - капитанът Джордан Хендерсън, който се възстанови от контузия и поднови тренировки в последните дни. Новината бе потвърдена и от Юрген Клоп. Стражът Алисон Бекер получи неприятна травма през миналата седмица и ще бъде заменен от Адриан на вратата. Джердан Шакири остава трайно контузен, а Анди Робъртсън се очаква да се завърне сред титулярите, след като през уикенда бе оставен да почива заради известно неразположение за двубоя с Борнемут.

В щаба на Атлетико пък имат три въпросителни около Ренан Лоди, Тома Льомар и Алваро Мората. Льомар поднови тренировки за "дюшекчиите" в понеделник, докато Лоди и Мората не се появиха на тренировки със своите съотборници, но се очаква да са в групата за мача и да се появят в игра. Жоао Феликс и Диего Коща не бяха на разположение в първия двубой на "Метрополитано", но сега са на линия за Атлети. Испанският гранд може да се похвали и с плашеща статистика, когато става въпрос за класиране напред в Шампионска лига (подробности четете тук).

Безспорно един от големите фактори за Ливърпул ще бъде всеотдайната подкрепа от трибуните на "Анфийлд", които се очаква да са препълнени до краен предел, за разлика от редица други европейски мачове. "Червените" не играят най-силния си футбол, но в такива мачове формата остава на заден план, а емоциите излизат на повърхността. Ливърпул притежава харизмата и определено знае как да обръща трудни мачове: големият въпрос е дали Юрген Клоп е подготвил своя отбор за най-трудния изпит през сезона или Диего Симеоне за пореден път ще се докаже като "мастършеф" на подобни мачове.

Двубоят Ливърпул - Атлетико Мадрид в Шампионска лига следете НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички