Юрген Клоп коментира реванша на Ливърпул срещу РБ Лайпциг


Юрген Клоп коментира реванша на Ливърпул срещу РБ Лайпциг
Снимка: Getty Images/Gulliver

945 0

Довечера Ливърпул излиза срещу РБ Лайпциг в мач-реванш от 1/8 финала на Шампионската лига. Първата среща завърши 2:0 в полза на "мърсисайдци", а Юрген Клоп сподели очакванията си преди срещата днес:

"Странно ми е да впиша този мач в колонката за домакинство, тъй като той няма да се проведе на нашия стадион. Искам да подчертая, че това не е оплакване. Просто ситуацията е такава. Нито ни е виновна УЕФА, нито са ни виновни РБ Лайпциг, нито сме виновни ние. Светът в момента е такъв и трябва да правим компромиси, ако ни се играе футбол. Все още не сме измислили перфектния начин да го правим".

"В миналия мач Лайпциг имаше домакинско предимство и не се възползва, а сега е наш ред. Малко е странно да играеш два мача на отстраняване на един и същ стадион, но Будапеща ни предлага перфектно домакинство и организация. Трябва да благодарим на тези хора, че ни дават шанса да играем".

Юрген Клоп предупреди, че отборът му не си е свършил още работата и трябва да подходи сериозно за реванша:

"Ще пристигнем в Унгария знаейки, че се намираме едва на полувремето. Не сме си свършили работата и трябва отново да атакуваме. Класирането ни в следващата фаза определено не е гарантирано. Ние знаем много добре, че головото предимство е добро само тогава, когато се възползваш от него и във втория мач. Не мисля, че съперникът се е предал и знам, че ние не бихме, ако резултатът бе 2:0 за тях", каза Клоп и добави, че е фен на треньора на РБ Лайпциг:

"Имаме предимство, което сме си спечелили. Това е. Нищо повече. Юлиан Нагелсман е един от най-впечатляващите и иновативни треньори във футбола. Той си спечели много фенове и аз определено попадам в този списък. Той е човек, който работи добре в подобни ситуации, защото ги вижда като възможност за доказване", каза Клоп пред официалния сайт на "мърсисайдци".

Всичко най-важно преди сблъсъка довечера, четете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички