Юрген Клоп категоричен - няма да напусне Ливърпул, за да поеме Германия


Юрген Клоп категоричен - няма да напусне Ливърпул, за да поеме Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

2446 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отхвърли възможността да замени Йоахим Льов начело на Германия това лято. По-рано през деня, Льов обяви решението си да се оттегли от националния отбор след Евро 2021, което ще се проведе след края на настоящия сезон. Клоп незабавно попадна сред кандидатите за заместник на Льов, но мениджърът на Ливърпул заяви, че не е на разположение.

„Дали съм на разположение за поста през лятото? Не. Някой друг ще върши тази работа и предвид броя на добрите германски треньори, аз съм сигурен, че Германската футболна асоциация ще намери добро решение“, отвърна той по време на пресконференцията си преди утрешното домакинство над РБ Лайпциг в реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

Льов имаше договор с Германия до края на 2022, но поиска от местната федерация да прекрати престоя си година по-рано. 61-годишният специалист бе асистент на Юрген Клинсман, преди да го замести като селекционер през 2006. Осем години по-късно той изведе страната до световен триумф, както и до финал на Евро 2008. Въпреки това, той се опитва да изгради нов отбор на Бундестима след шокиращото им отпадане в груповата фаза на Мондиал 2018 в Русия.

Преди реванша между Ливърпул и Лайпциг в Шампионска лига наставникът на немския тим Юлиан Нагелсман защити своя колега от критиките. Какво каза Нагелсман за Клоп и Ливърпул - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички