Уникален трилър в Мюнхен! Байерн съкруши Манчестър Юнайтед в 7-голов екшън (ВИДЕО+СНИМКИ)


Уникален трилър в Мюнхен! Байерн съкруши Манчестър Юнайтед в 7-голов екшън (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

6432 0

Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед изнесоха истински спектакъл на старта на Шампионската лига. Баварците спечелиха с 4:3 в първи мач от груповата фаза на турнира на своя стадион „Алианц Арена“ в дерби на колосите в Група „А“.

Двубоят протече като трилър, след като баварците поведоха с 2:0 след попадения на Лерой Сане и Серж Гнабри в рамките на 4 минути между 28-ата и 32-ата минута, като при първото попадение брутален гаф направи вратарят Андре Онана. Накрая на мача обаче гостите дори се размечтаха за точка, след като в 88-ата минута Каземиро доведе нещата до 3:2.

Преди това обаче Расмус Хьойлунд вкара за 2:1 в 49-ата минута, реализирайки дебютното си попадение с екипа на „червените дяволи“. Само 5 минути по-късно Хари Кейн се разписа от дузпа и възстанови преднината на германците, откривайки головата си сметка за тях и в Шампионската лига.

Истинска драма и голов екшън се разиграха в последните минути и добавеното време на дербито. Каземиро върна надеждите на гостите в 88-ата минута. Младият французин Матис Тел  уби мечтите им във 2-ата минута на добавеното време – 4:2. Това обаче не бе всичко. В 4-ата минута на добавеното време Каземиро с глава заби втория си гол в мача и фиксира крайното 4:3 за Байерн Мюнхен.

Срещата предложи още куп интересни положения, които бяха най-вече пред вратата на Андре Онана. На три пъти гредата се оказа последна преграда към мрежата на камерунския страж на „червените дяволи“, който блесна и с няколко класни спасявания.

Така Байерн Мюнхен удължи серията си на 14 поредни победи в груповата фаза на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед пък вкара три гола, но не показа, че наистина заслужаваше да си тръгне с нещо от „Алианц Арена“, въпреки че също профука още изгодни положения за гол.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

*Серж Гнабри вкара седем гола в последните си шест изяви срещу английски клубове в Шампионската лига. Той вкара 4 попадения на Тотнъм и 2 на Челси.

*Манчестър Юнайтед допусна 3+ гола в три последователни мача за първи път от декември 1978 г., когато отборът се водеше от Дейв Секстън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо гостите започнаха по-агресивно дербито в Мюнхен. В 4-ата минута „червените дяволи“ пропуснаха страхотен шанс да открият резултата. Ериксен мушна топката между краката на Упамекано, търсейки Факундо Пелистри., но Алфонсо Дейвис го изпревари. След това топката се озова в краката на Ериксен, който би отблизо, но Свен Улрайх спаси сигурен гол.

В следващите минути гостите продължиха да са по-активни. Рашфорд нахлу отляво и би от малък ъгъл, но стражът на баварците се справи.

ГОООЛ! В 28-ата минута Байерн откри резултата още първия си добър шанс. Лирой Сане направи двойно подаване с Кейн, след което германецът шутира, вратарят Андре Онана не се се намеси по най-добрия начин и топката влетя в мрежата му – 1:0.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само 4 минути по-късно Серж Гнабри удвои. Мусиала проби отляво и пусна на точката на дузпата към Серж Гнабри. Оттам той матира Онана – 2:0.

В 36-ата минута Линдельоф би отдалеч, но топката профуча високо над целта. Малко преди почивката Горецка пробва шут отдалеч, но той бе блокиран от бранител на гостите. Така баварците се оттеглиха на почивка със солидна преднина.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта отново гостите бяха по-активни. Те се опитваха да се върнат в мача.

ГОООЛ! Така се стигна до 49-ата минута, когато Расмус Хойлунд намали на 2:1. Той получи пас в пеналта от Рашфорд, завъртя се и прати топката в мрежата на Улрайх. Това бе дебютният гол на датчанина с екипа на Юнайтед.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само 180 секунди по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа. Упамекано стреля с глава, а кълбото се удари в ръката на Кристиан Ериксен. След преразглеждане от ВАР наказателният удар бе потвърден. Така в 54-ата минута Хари Кейн би от бялата точка и възстанови преднината на баварците, вкарвайки първия си гол за тях в Шампионската лига за 3:1.  

Само 120 секунди по-късно  Джамал Мусиала едва не вкара нов гол за домакините.  Шутът на младока обаче разтресе дясната странична греда. В 62-ата минута Хари Кейн пробва рефлекса на Онана, който спаси.

Лерой Сане пробва шут от около 20 метра в 64-ата минута. Онана пак не се намеси по най-добрия начин. Камерунският страж обаче успя да боксира кълбото.

Резервата Ерик-Максим Чупо Мотинг стреля в 78-ата минута, но Онана пак се справи. Последваха нови негови спасявания след удари на Коман и отново на Чупо Мотинг.

ГОООЛ! Каземиро вкара за 3:2 в 87-ата минута. Той получи пас от Марсиал и падайки прати топката в мрежата – 3:2.

В първата минута на добавеното време и Томас Мюлер уцели гредата.

ГОООЛ! Байерн обаче не остави шанс на Юнайтед, след като във втората минута на добавеното време Кимих изведе Матис Тел за гърба на защитата и той матира Онана – 4:2.

ГОООЛ! Това не бе всичко в зрелището в Мюнхен. Каземиро вкара втория си гол в мача за 4:3 в 4-ата минута на добавеното време. Бразилецът отклони с глава в мрежата след центриране на Бруно Фернандеш.

За повече обаче нямаше време.

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Улрайх, Упамекано, Ким, Дейвис, Лаймер, Горецка, Кимих, Мусиала, Сане, Гнабри, Кейн

Манчестър Юнайтед: Онана, Линдельоф, Мартинес, Регилон, Далот, Каземиро, Пелистри, Ериксен, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Вижте къде може да гледате дербито Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед

ПРЕДИ МАЧА

Байерн Мюнхен  влиза в мача в ролята на фаворит. Баварците са на второто място в Бундеслигата с равен актив от по 10 точки с Байер Леверкузен. Хората на Томас Тухел не познават вкуса на поражение от началото на сезона, като направиха реми 2:2 именно срещу „аспирините“ в последния кръг у дома.

Манчестър Юнайтед се представя повече от трагично от началото на кампанията. Хората на Ерик тен Хаг са в поредица от две поредни загуби във Висшата лига. Последната дойде през уикенда, когато Брайтън шокира с 3:1 „червените дяволи“ насред „Олд Трафорд“.

Историята на съперничеството между двата отбора в Шампионската лига е богата – изиграли са общо 11 дуела помежду си. Сред тях най-запомнящ се е финалът през 1999 година, спечелен след обрат в добавеното време от Манчестър Юнайтед. След това обаче Байерн Мюнхен отстрани общо 3 пъти англичаните на ¼-финалите в турнира. Статистиката от двубоите сочи 4 победи за баварците, 5 равенства и 2 успеха за „червените дяволи“.

Сега срещу Ман Юнайтед ще се изправи техният стар познайник Хари Кейн, който ще води атаката на немците. Предстои да видим дали изпадналият в дупка английски гранд ще успее да измъкне нещо от визитата си в Мюнхен.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички