Указанията, с които Анчелоти пратил героя на Реал Мадрид на терена срещу Манчестър Сити


Указанията, с които Анчелоти пратил героя на Реал Мадрид на терена срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

9680 0

В средата на второто полувреме на полуфиналния реванш между Реал Мадрид и Манчестър Сити в Шампионска лига наставникът на домакините Карло Анчелоти направи ход, който за мнозина бе изненада. Италианският специалист се лиши от Тони Кроос в средата на терена, за да включи в игра още един нападател - Родриго.

Ключовата смяна на Карло Анчелоти

Макар и Кроос да не блестеше на терена, той несъмнено е много важен играч в центъра на игрището и дори може да се каже, че неговата липса доведе до гола на Рияд Марез във вратата на Реал минути по-късно. Въпреки това решението на Анчелоти да включи Родриго в игра е може би най-важното в хода на мача.

Родриго влезе в историята на Шампионска лига

Именно Родриго се превърна в герой за "кралете", реализирайки два гола за 88 секунди в продължението на мача. Нападателят се превърна в едва четвъртия играч в историята, който вкарва 2+ гола след 90-ата минута. Преди него това бяха правили Емил Форсберг, Неймар и Гарет Бейл, но само Родриго стори това в елиминационен мач.

Родриго вкара 6 гола в последните си 6 мача, но нито едно от тези попадения не бе толкова важно, колкото двата му гола във вратата на Сити, които пратиха мача в продължения. След триумфа Родриго разкри и указанията, с които е бил изпратен на терена от треньора си Карло Анчелоти. А те са били много прости: "Анчелоти ми каза да изляза на терена и да вкарам гол."

А ето неописуемата радост на Родриго след обрата срещу Манчестър Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички