Невъзпятият герой, който вдъхнови Реал Мадрид за обратите срещу ПСЖ, Челси и Ман Сити в Шампионска лига


Невъзпятият герой, който вдъхнови Реал Мадрид за обратите срещу ПСЖ, Челси и Ман Сити в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3939 0

Испанският колос Реал Мадрид сътвори един от най-великите обрати в историята на Шампионска лига, след като с два гола след редовните 90 минути влезе в продължения и отстрани Манчестър Сити, за да се класира на финал в надпреварата. За "кралете" обаче това е пореден фамозен обрат през сезона, тъй като преди това на "Бернабеу" плакаха и грандове като Пари Сен Жермен и Челси.

На 1/8-финалната фаза Реал отстрани ПСЖ, след като до 60-ата минута в реванша на "Бернабеу" изоставаше с два гола в общия резултат, но фамозен хеттрик на Карим Бензема в заключителните минути на мача изхвърли звездния състав на парижани, в който се отличават имената на Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

Как Реал Мадрид обърна ПСЖ, Челси и Манчестър Сити

В следващата фаза Реал трябваше да се изправи срещу европейския шампион Челси, който искаше да защити трофея си от миналия сезон. "Сините" загубиха с 1:3 на "Стамфорд Бридж" в първия мач, но в реванша в Мадрид сътвориха феноменален обрат и поведоха с 0:3 на "Бернабеу" 15 минути преди края. "Кралете" обаче намериха сили да изравнят общия резултат и да стигнат до продължения, където вече пречупиха Челси.

По сходен начин се стигна и до обрата срещу Манчестър Сити на "Бернабеу" в сряда вечер, когато Родриго отбеляза два гола за 88 секунди. Няма съмнение, че Родриго имаше ключова роля за победата, както и вратарят Тибо Куртоа, но един играч на Реал сякаш остана в сянката на другите, макар и да имаше ключова роля и за трите обрата на "лос бланкос" в елиминациите на Шампионска лига.

"Златният" коз на Карло Анчелоти

"Златният" коз на Карло Анчелоти се казва Едуардо Камавинга - 19-годишният полузащитник на Реал, който влезе като резерва при обратите и срещу ПСЖ, и срещу Челси, и срещу Манчестър Сити. В двубоя срещу парижани Камавинга влезе в игра в 57-ата минута - четири минути преди Карим Бензема да постави началото на обрата. Срещу Челси пък халфът се появи в 73-ата минута и отново имаше ключова роля за обрата.

И срещу Манчестър Сити Анчелоти използва "златната" си резерва, включвайки Камавинга в игра в 75-ата минута на мястото на Лука Модрич. С пренасянето на топката по терена, с дължината на подаванията си и спечелените единоборства в средата на игрището Камавинга спомогна за това Реал да отстрани не само Манчестър Сити, но и ПСЖ и Челси.

Едуардо Камавинга - невъзпятият герой на Реал, който е роден за големи мачове

Макар и да е в едва първия си сезон на "Бернабеу", Камавинга доказа, че е играч за големи мачове и разполага с класата да променя играта на Реал в положителна посока. Едва на 19 години Едуардо Камавинга дава заявка за светло бъдеще в халфовата линия на Реал Мадрид. Невъзпятият герой на "кралете", който има огромен принос за това "белия балет" да атакува 14-и трофей в Шампионска лига.

Секунди преди обрата обаче Реал Мадрид оцеля в инфарктен момент пред вратата на Куртоа (ВИДЕО), при който мачът можеше да отиде в съвсем друга посока и сега да говорим за английски финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички