УЕФА запретна ръкави и започна разследване - резултатите от него ще бъдат много важни за Париж


УЕФА запретна ръкави и започна разследване - резултатите от него ще бъдат много важни за Париж
Снимка: Getty Images

2511 0

Европейската футболна централа (УЕФА) потвърди, че ще бъде направено независимо разследване след случилото се с феновете преди първия съдийски сигнал, по време на финала и след мача за трофея между Ливърпул и Реал Мадрид в Шампионската лига. От организацията заявиха, че подробното преразглеждане ще "изследва взетите решения, отговорността и поведенията на всички въвлечени във финала".

Припомняме, че финалът бе отложен с 36 минути, след като хиляди запалянковци на мърсисайдци изпитаха затруднения с влизането на стадиона поради дълги опашки и затворени гейтове, като някои от привържениците бяха разпръснати със сълзотворен газ от местната полиция.

В понеделник, 30 май, френското правителство сподели, че проблемът е възникнал заради масивна и организирана измама с билети, докато главният изпълнителен директор на Ливърпул Били Хоган потвърди, че клубният президент Том Уернър иска извинение от спортния министър на Франция Амели-Одеа Кастера за нейните коментари.

"Улики ще бъдат събрани от всички замесени страни и откритията на независимия доклад ще бъдат оповестени публично, веднага щом той бъде завършен. След резултатите от разследването, УЕФА ще прецени следващите стъпки", добавиха от Европейската футболна централа в своето изявление. 

*Важно е да се отбележи, че Париж е домакин на Световното първенство по ръгби през 2022 година, както и на Олимпиадата през 2024-а, а резултатите от доклада ще имат голяма тежест за това дали френската столица може да приеме безпрепятствено двете големи спортни събития!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички