Френският спортен министър нападна феновете на Ливърпул за безредиците на финала


Френският спортен министър нападна феновете на Ливърпул за безредиците на финала
Снимка: GettyImages

1558 0

Френският министър на спорта Амели Одеа-Кастера не бе съгласна с твърденията, че организацията на финала на Шампионска лига между Ливърпул и Реал Мадрид от страна на домакина е била лоша.

Тя нападна директно феновете на английския гранд, които бяха останали без билети за срещата. Десетки хиляди привърженици на мърсисайдци останаха извън стадиона, а минути преди началото на сблъсъка се спречкаха с полицията, което от своя страна попречи на немалка част от хората с пропуски да влязат. Случилото се забави с над половин час старта на мача.

"На първо място това, което се случи, бе масовото струпване на британските привърженици на клуба от Ливърпул, които бяха без билети, или с фалшиви такива", коментира Амели.

"Когато има толкова много хора на входа на стадиона, има и такива, които ще се опитат да си проправят път през вратите на "Стад дьо Франс". Определен брой младежи, които бяха наоколо, се опитаха да влязат, сливайки се с тълпата.

УЕФА подкрепи твърденията на спортния министър. От Ливърпул обаче не са на същото мнение и призоваха за официално разследване на случилото се, позовавайки се на неприемливите действия спрямо феновете.

Повече за това прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички