УЕФА взе решение: Забърканият в скандал Марчиняк ще ръководи финала в Шампионска лига


УЕФА взе решение: Забърканият в скандал Марчиняк ще ръководи финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1604 0

Шимон Марчиняк ще остане главен рефер на финала в Шампионска лига между Манчестър Сити и Интер. Това обявиха от УЕФА след скандала, в който се замеси полският арбитър. Той беше обвинен, че подкрепя крайнодесен политик от своята родина. Става дума за Славомир Менцен, който е известен с антисемитски и хомофобски изказвания.

Изявлението на УЕФА

"УЕФА щателно разследва обвиненията, свързани с участието на Шимон Марчиняк в мероприятие. УЕФА и цялата футболна общност се отнасят с цялата сериозност към това обвинение, тъй като недвусмислено отхвърляме ценностите, насърчавани от групата, свързана с тази конференция.

След щателна проверка получихме изявление от Марчиняк, в което той изразява най-дълбоките си извинения и изяснява участието си в това събитие. След изявлението на Марчиняк УЕФА приема дълбоките му извинения и разясненията му.

Възоснова на предоставената информация УЕФА потвърждава, че Марчиняк ще изпълни своята роля на съдия на финала в Шампионска лига на УЕФА през 2023 година", се казва в изявление на футболната централа на Европа.

Позицията на самия рефер

"Относно съобщенията в медиите. Заявявам, че никога не съм подкрепял каквато и да е политическа партия, организация или отделен политик.

Решително и ясно се дистанцирам от всякакви радикални, расистки или антисемитски възгледи, заявления или действия", написа известният рефер в профила си в социална мрежа. А ето кой трябва да спечели Шампионска лига според Христо Стоичков. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички