Реферът на финала в Шампионска лига замесен в шумен скандал, може да загуби мача?


Реферът на финала в Шампионска лига замесен в шумен скандал, може да загуби мача?
Снимка: Getty Images

957 0

Главният рефер на финала в Шампионска лига - Шимон Марчиняк, се забърка в скандал, информира "The Guardian". Toва може да доведе до отстраняването му от големия мач. Сблъсъкът Манчестър Сити - Интер е на 10 юни в Истанбул.

Какъв е казусът?

Съобщава се, че УЕФА разследва твърдения, че полският рефер е присъствал на събитие, организирано от крайнодесния политик Славомир Менцен. То се е случило на 29 май.

В Полша Менцен се обявява срещу евреите, хомосексуалните, абортите, данъчното облагане и членството в Европейския съюз. През 2021 година той е пуснал бирата "White IPA Matters", чието име осмива движението "Black Lives Matter". Според антирасистката организация "Never Again" твърди, че Марчиняк не е бил пасивен наблюдател на крайнодесните събирания, а дори е разговарял с техния лидер.

Реакцията на УЕФА

"УЕФА и цялата футболна общественост са отвратени от "ценностите", насърчавани от тази политическа сила, и приемат тези твърдения много сериозно. Допълнително съобщение ше бъде направено утре след проверк на всички доказателства", се казва в изявление на европейската футболна централа.

Известният полски рефер ръководи и финала на Световното първенство по футбол през 2022 година между Аржентина и Франция. А ето колко по-скъп е съставът на Сити от този на Интер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички