Голяма чест! Български ВАР-екип с назначение за финала в Шампионска лига


Голяма чест! Български ВАР-екип с назначение за финала в Шампионска лига
Снимка: SportLive.bg - личен архив

3150 0

Екип от български ВАР-оператори е получил назначение за най-важния мач във футболна Европа - финалът на Шампионска лига на 10 юни. Тогава в Истанбул в спор за европейската клубна корона един срещу друг се изправят Манчестър Сити и Интер.

Голямата чест бе дадена на операторите от екипа на "Hawk-Eye" Станислав Колев (Оператор на повторенията/Replay Operator) и Валентин Ваклинов (Асистент оператор/Assistant Replay Operator), както и Берк Чейлан (Оператор на засади/Offside Replay Operator) - дългогодишен оператор на елитния турски рефер Дженейт Чакър, който притежава и български паспорт. Чейлан работи активно за обучението на българските ВАР-съдии през есента на 2020 г., уточняват от БФС.

Българският ВАР-екип вече участва в редица мачове от груповата фаза на турнира, както и при четвъртфинала между Наполи и Милан и полуфинала между Манчестър Сити и Реал Мадрид. Те оценяват представянето си като успешно.

Мениджърът за ВАР към БФС Петър Петров поздрави колегите си за голямата чест, получена от Съдийската комисия на УЕФА. Той заяви, че в Първа лига вече 530 пъти са работили ВАР-екипи и можело да се каже, че българските оператори се развиват "повече от успешно".

"В абсолютно всички срещи взаимодействието и координацията между VAR съдиите и екипа от VAR оператори на Hawk-Eye е на високо ниво. Съвместната ни работа се отличава с дисциплина, коректно отношение и уважение", отсече той. А ето кой е съдията на мача Манчестър Сити - Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички