УЕФА се намеси: Взима мерки за засадите от един сантиметър в Шампионска лига и Лига Европа


УЕФА се намеси: Взима мерки за засадите от един сантиметър в Шампионска лига и Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3308 0

От УЕФА ще представят нови графики, които са се използват при засади при разглеждане от страна на ВАР от следващия сезон в Шампионска лига и Лига Европа. Според президента на европейската футболна централа Александър Чеферин целта да се използват по-дебели линии е, за да се избегнат моментите със засади от порядъка на един сантиметър, които могат да съсипят сезона на някой отбор.

Все още не е сигурно, но те може да влязат в сила още на Евро 2020. Това правило обаче няма да важи за всеки отделен шампионат, тъй като всяка местна футболна федерация носи сама отговорност и сами определят нивото на точност на ВАР системите. През следващия месец във Висшата лига има насрочена специална среща, на която ще обсъждат проблемите със засада, както и използването на системата за видеповторение.

"Засада от един сантиметър не е засада, защото не това е смисълът на самото правило. Освен това трябва да има ясна и очевидна грешка, за да се намеси ВАР. Така че по-дебели линии биха се оказали от съществено значение, защото така или иначе линията се чертае субективно, така че не е точна. При засада от един сантиметър сезонът на един клуб може да бъде съсипан, ако решението е грешно“, заяви Чеферин, като открои, че голям проблем остава и играта с ръка в наказателното поле, но все още не е ясно как може да се разреши той. Междувременно пък се появи информация, че от УЕФА ще подкрепят идеята за лятна Шампионска лига - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички