В Италия обявиха какви са вариантите за провеждането на Интер - Лудогорец


В Италия обявиха какви са вариантите за провеждането на Интер - Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3711 0

Има много въпросителни около провеждането на реванша между Лудогорец и Интер в Лига Европа на 1/16-финалите заради епидемията от коронавирус в област Ломбордия. Срещата на "нерадзурите" от последния кръг в Серия А срещу Сампдория бе отложена, като в района има сериозни мерки, наложени от властите.

Има няколко варианта за провеждането на 1/16-финалния сблъсък. Италианските медии определят, че е най-вероятно двата тима да се изправят един срещу друг пред празни трибуни на "Джузепе Меаца", като се очаква и официално потвърждение за това от УЕФА. На стадиона ще бъдат допуснати единствено журналисти, телевизии, охранители, ръководители и пратеници на УЕФА, но не и фенове.

Друга възможност, която също се появи в медиите на Апенините бе срещата да се проведе в друг град. Като възможните варианти са Рим, Флоренция и Удине, където няма проблем с вируса. Счита се за сигурно обаче, че поне към момента срещата няма да се отлага. Такива съмнения изникнаха след изказване на премиера Джузепе Конте, който обяви, че всички мачове през седмицата може да бъдат отложени.

"Ние ще преценим за отлагането на всички мачове през следващата седмици. Не мисля, че само за една седмица ще се справим със ситуацията. Ще видим развитието на заразата и ще преценим дали да отложим всички спортни прояви през седмицата", сподели той. Още в неделя от разградския клуб изпратиха официално запитване до УЕФА за ситуацията, тъй като около 600 привърженици вече са се организирали за екскурзията. Междувременно, пък от МВнР препоръчаха да не се пътува до Северна Италия, докато не отмине епидемията. След първия двубой треньорът на Лудогорец Павел Върба бе доволен от играта на тима, но призна, че Интер е бил по-добрият (ето още от неговите думи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички