Повече фенове ще наблюдават на живо любимия отбор на финала в Шампионска лига


Повече фенове ще наблюдават на живо любимия отбор на финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1144 0

УЕФА увеличи броя на билетите за финала в Шампионска лига, отпуснати за привържениците на двата клуба, които ще имат честта да определят новия носител на трофея. Тазгодишният решаващ двубой ще се състои съвсем близо до България - в Истанбул, Турция.

Припомняме, че миналата година имаше масово недоволство относно отпуснатите билети за мача между Тотнъм и Ливърпул в Мадрид. Тогава от 68,000 капацитет на "Уанда Метрополитано" двата тима връчиха на своите фенове по 16,613 билета. Това прави по 24% за "шпорите" и за мърсисайдци, а общият процент за двата клуба е по-нисък от 50%.

Олимпийският стадион "Ататюрк" може да побере 72 000 души. От УЕФА са решили да отпуснат по 20 000 билета за отборите, които достигнат финала. Това прави по 28% на клуб - ръст от 4 процента, а общият се покачва на 56% - ръст от 8 процента. Допълнителни 6000 пропуска ще бъдат налични за фенове из целия свят чрез УЕФА.

Цените ще бъдат същите като миналогодишните - от 69 евро до 600 евро. А можем ли скоро да наблюдаваме и лятна Шампионска лига (УЕФА вече подкрепи идеята) - вижте подробности в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички