УЕФА успокои: Не планира промени в Евро 2020 заради коронавируса


УЕФА успокои: Не планира промени в Евро 2020 заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Gulliver

1245 0

Европейската футболна централа не планира да се променят сроковете и графика за провеждането на Европейското първенство по футбол това лято заради епидемията от коронавируса в много от страните. Това съобщиха от УЕФА и по този начин опровергаха появилите се информации.

"Евро 2020 започва на 12-и юни в Рим. УЕФА се намира в постоянен контакт със съответстващите международни и национални организации и власти, като информацията за разпространението на коронавируса при нас е напълно актуална. Към момента няма необходимост за промяна в планирания график на първенството. Но този въпрос ще бъде под постоянен контрол, се казва в съобщение на пресслужбата на УЕФА.

Италия е една от 12-те страни домакини, като в момента именно там вирусът удря най-силно в Европа. Вече бяха отменени двубои в Северна Италия, а други като дербито между Интер и Ювентус ще се играят пред празни трибуни. Турнирът е от 12 юни до 12 юли, като ще се проведе в 12 града, а Рим е домакин на първия мач. А какво заявиха по-рано от УЕФА и какво може да доведе до промени около Евро 2020 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички