УЕФА реши: Ще плати билетите на феновете на Ливърпул след безредиците в Париж


УЕФА реши: Ще плати билетите на феновете на Ливърпул след безредиците в Париж
Снимка: Getty Images

894 0

От Европейската футболна централа (УЕФА) са взели решение да овъзмездят феновете на Ливърпул за безредиците, които се случиха с тях преди финала в Шампионска лига срещу Реал Мадрид миналата година, съобщава "ВВС".

Как ще ги възмезди?

УЕФА ще възстанови стойността на закупените от тях билети за зрелището в Париж. Централата ще изплати билетите на всички 19 618 фенове, които бяха предвидени да гледат финала на живо. Стойността им е от 59.40 до 585.70 евро.

Какво се случи на "Стад дьо Франс"?

Както е известно, финалът на "Стад дьо Франс" започна с 36 минути по-късно, причина за което беше хаосът, сътворен на входовете на стадиона. Заради лошата организация УЕФА допусна образувалите се тълпи да бъдат разпръсквани със сълзотворен газ от полицията в Париж.

УЕФА опита да прехвърли отговорността

Първоначално от европейската централа и френските власти опитаха да припишат вината за това на самите привърженици, но независимо разследване на инцидента установи куп организационни проблеми, които са по вина на УЕФА. Ливърпул през цялото време заемаше страната на своите фенове. Впоследствие УЕФА се извини на привърженици

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички