Убиец на мечти: Интер отлично знае как да спре надеждите за требъл на Манчестър Сити


Убиец на мечти: Интер отлично знае как да спре надеждите за требъл на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1229 0

Доста интересна напомняща нотка бе предоставена от "Football Talk" в официалния им профил в социалната мрежа "Twitter", която сама по себе си показва, че ако някой може да спре мечтата на Манчестър Сити за историческия требъл, то това е отборът на Интер.

Интер е убиец на мечти

Днес (10 юни) Интер ще се изправи срещу Манчестър Сити на финала на Шампионска лига в Истанбул на стадион "Ататюрк". "Нерадзурите" ще излязат в преследване на четвъртия си успех в турнира, докато "гражданите" ще опитат да спечелят третия си трофей през този сезон и да се превърнат в първия клуб от Острова, след Манчестър Юнайтед, който постига мечтания требъл.

Интер обаче се слави със статут на "убиец", тъй като в предните си 3 триумфа на най-голямата европейска сцена успява да "убие" мечтите за требъл на своите противници на финала. През сезон 1963/64 Интер надвива Реал Мадрид с 3:1 и осуетява плановете за требъл на "лос бланкос". Сезон по-късно същата съдба сполетява Бенфика, а през 2010 италианският гранд, начело с Жозе Моуриньо, побеждава Байерн Мюнхен и самият той стига до требъла.

Мнозина обаче вярват, че не само класата, но и огромната бездна между двамата финалисти, може да се окаже решаваща за изхода на финала, който е с начален час 22:00 (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички