Кафу, Дида и Роналдиньо очакват Хулиан Алварес от Сити да се присъедини към елитната им компания


Кафу, Дида и Роналдиньо очакват Хулиан Алварес от Сити да се присъедини към елитната им компания
Снимка: Getty Images

1843 0

Манчестър Сити е напът да стигне до исторически требъл, ако успее да победи Интер днес (10 юни) на финала на Шампионска лига в Истанбул. Един от играчите на "гражданите" - Хулиан Алварес, обаче гони лично постижение, което би го наредило до големи имена във футболната история.

Алварес и "тримата големи"

Хулиан Алварес се нуждае само и единствено от медал в Шампионска лига, за да се нареди до легендите на Бразилия - Кафу, Дида и Роналдиньо в престижна класация. Тримата бразилци са единствените, които са постигали успех на Мондиал, Копа Америка, Копа Либертадорес и Шампионска лига.

Младият аржентински нападател може да се присъедини към тези имена само и единствено ако Сити победи Интер във финала. Алварес спечели Копа Либертадорес с Ривър Плейт през 2018-а, преди да вдигне Копа Америка с Аржентина 3 години по-късно, а след това и трофея на Световното първенство по футбол в Катар.

Аржентинецът има късмет

Манчестър Сити е считан за абсолютния фаворит на финала за най-комерсиалния европейски турнир. Футболистите на Пеп Гуардиола доказаха, че са една добре смазана "машина", която е способна да "мачка" всичко по пътя си. Двубоят с Интер започва след броени часове, а ето какво говорят цифрите преди финала на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички