Преди финала в Шампионска лига: Колко сериозна е бездната между Сити и Интер при играчите?


Преди финала в Шампионска лига: Колко сериозна е бездната между Сити и Интер при играчите?
Снимка: Getty Images

2927 0

Манчестър Сити и Интер излизат един срещу друг във финала на тазгодишното издание на Шампионска лига. "Гражданите" най-сетне са близо до мечтания първи трофей в надпреварата, с който ще запишат и златен требъл през този сезон.

От другата страна е Интер, който далеч не е в ролята на фаворит, но е съумявал да грабне трофея именно от подобна позиция. В този материал ще разгледаме наистина огромната разлика във финансово отношение между двата отбора, както и индивидуално между футболистите им.

Манчестър Сити - Интер: Разликата във финансово отношение при играчите

Съставът, с който Пеп Гуардиола разполага, е оценен на над 1 милиард евро според специализирания сайт Transfermarkt. 1,05 милиарда, ако трябва да сме напълно точни.

Най-скъпите футболисти на Манчестър Сити преди финала в Шампионска лига

Разбира се, най-високо оцененият футболист на английския шампион е Ерлинг Холанд - 170 милиона евро. На второ място и единственият друг играч, струващ над 100 милиона от двата клуба, е юношата на тима Фил Фодън, който дори не е с гарантирано титулярно място. Англичанинът е оценен на 110 милиона евро.

Топ 5 пък допълват трима полузащитници, които са оценени на една и сума сума - 80 милиона евро. Става въпрос за Кевин де Бройне, Бернардо Силва и Родри, като изглежда малко вероятно някой от тях да не бъде сред стартовите 11 за големия мач.

Най-скъпите футболисти на Интер преди финала в Шампионска лига

При италианския гранд най-скъпо оцененият играч също е нападател - Лаутаро Мартинес. Според специализирания сайт Transfermarkt цената му е 80 милиона евро. След него пък следва един от местните любимци Николо Барела - 70 милиона евро.

Следват двама централни бранители. Единият е Милан Шкриниар (60 милиона евро), който няма да остане в отбора след този сезон, а другият е Алесандро Бастони (55 милиона евро). Пети е Ромелу Лукаку (40 милиона евро), но както е известно той е собственост на Челси и договорът му за наем е до края на този сезон, така че не би било коректно да се зачита в класацията. Хакан Чалханоглу е шести - 35 милиона евро.

Кога и къде е финалът в Шампионска лига?

Големият мач ще се състои в Истанбул на стадион "Ататюрк". Той ще започне в 22:00 часа българско време, като ще можете да следите финала в Шампионска лига Манчестър Сити - Интер НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички